vole vrućinu

Top lista: Ovih 5 šarenih cvjetnica cvjetat će cijelu sezonu i pod najjačim suncem

Savjetujemo kako da balkonsko cvijeće što dulje bude lijepo
Dom i vrt
15.06.2021.
u 10:48

Ove biljke super su izbor jer će cvjetati kroz doslovno sve ljetne uvjete. Toplina i vlaga, žarko sunce ili suho tlo - podnose sve! Osim toga, što više ovih šarenih cvjetova uzgajate, više će privlačiti leptire i druge oprašivače u vrt

Sadite ove jednostavne jednogodišnje sorte za vrt ili balkon koji će tijekom cijelog ljeta biti u punom cvatu. Naime, ove biljke super su izbor jer će cvjetati kroz doslovno sve ljetne uvjete. Toplina i vlaga, žarko sunce ili suho tlo - podnose sve! Osim toga, što više ovih šarenih cvjetova uzgajate, više će privlačiti leptire i druge oprašivače u vrt.

Foto: screenshot/facebook

Angelonija

Ne dopustite da vas nježne latice zavaraju, zasadite ih na vruća, sunčana mjesta. Tijekom vegetacije daje stotine ljubičastih, ružičastih ili bijelih cvjetova koji su omiljeni leptirima i kolibrijima. Narastu 14 centimetara u visinu i širinu, što ih čini savršenima za većinu teglica. Voli puno sunca i dobro drenirano tlo.

Foto: Dom i vrt

Pijetova krijesta

Cvate u gotovo svim duginim bojama, ima atraktivne cvjetove (neke sorte mogu proizvesti valovite, naborane cvjetne glavici). Neke sorte mogu prilično narasti pa ih posadite na mjesto gdje će imati prostora za širenje.

Foto: Flora magazin

Uresnica ili kozmos

Ove privlačne cvjetnice dolaze u brojnim, zapanjujućim sortama, poput "Zmajevog daha", koji ima jarko crvene latice i rumeno lišće. Voli jako puno sunca i vrućinu.

Foto: Flora magazin

Iglica

Ako volite vrt u cvatu, a nemate vremena za puno brige oko biljaka, odličan izbor za vas ova je čudesna cvjetnica. Rod iglica, Geraniaceae, obuhvaća više od 300 vrsta koje rastu širom svijeta u umjerenim klimatskim zonama. Zato se mnogobrojne iglice razlikuju po visini i boji cvijeta. Rastu u obliku grma u visinu od 10 do 60 cm. Cvjetovi su sastavljeni od pet latica, bijele, plavo-ljubičaste i ružičaste boje. Ukorjenjuje se vrlo lako, samo treba održavati ravnomjernu vlažnost tla. Iglice su zbog svoje nenametljivosti idealni partneri mnogim raskošnim trajnicama u vrtu. Vrlo lijepo izgledaju u kombinaciji s božurima i perunikama.

Lantana

Magnet za leptire i kolibriće dolazi u bogatim nakupinama cvijeća u nijansama žute, narančaste, bijele, crvene i ružičaste. Ova biljka otporna na sušu i vrućinu počinje cvjetati početkom ljeta i traje sve do mraza. U toploj zimskoj klimi lantana je zapravo grmolika višegodišnja biljka. Osigurajte joj puno sunca i dobro drenirano tlo.

Savjetujemo kako da balkonsko cvijeće što dulje bude lijepo
1/9

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije