izložba cvijeća

Sutra na Bundeku, kiši unatoč, starta 57. izdanje Floraarta, s više od sto tisuća cvijetova i sadnica

floraart bundek
Promo fotografije
17.05.2023.
u 06:00

U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica,a brojne sadnice, vrtne i sobne biljke mogu se kupiti po promotivnim cijenama

Sutra se na Bundeku otvara 57. Međunarodna vrtna izložba Floraart 2023. a trajat će do 21. svibnja 2023. Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Floraart je prije svega odgojno-obrazovna, jer je, kao i slične izložbe u gradovima razvijene europske vrtlarske tradicije prvenstveno usmjerena buđenju ekološke svijesti građana te je kontinuirano na tragu povijesnih nasljeđa zagrebačke vrtlarske tradicije.

Foto: sdfaa

U sklopu Floraarta održava se i Hrvatski kup florista. Vanjski prostori osiguravaju raznolikost u oblikovanju cvjetnjaka, cvjetnih instalacija kao i prezentaciju dendrološkog i ostalih materijala. 

Svibanj je tradicionalno rezerviran za Floraart, izložbu cvijeća i cvjetnih aranžmana. Idealna je to prilika stanovnicima Zagreba i njihovim gostima da nabave biljke i sav potreban materijal za opremanje vlastitog balkona, terase ili dvorišta. Evo što nas sve čeka od četvrtka 18. svibnja do nedjelje 20. svibnja na izložbi Floraart na Bundeku!

Foto: Robert Anić/PIXSELL

S iznimkom 2020. i 2021. kad je odgođen zbog epidemioloških mjera, Floraart je jedna od najposjećenijih proljetnih manifestacija u Zagrebu. Svake godine privlači i po nekoliko stotina tisuća ljudi iz cijele Hrvatske. Prekrasni cvjetni aranžmani, od kojih su neki toliko maštoviti i inovativni da oduzimaju dah, prekrivaju područje oko jezera i bojaju ga u bezbroj nijansi proljeća.

Izložba će se prostirati na više od tristo tisuća četvornih metara otvorenog i tisuću četvornih metara zatvorenog prostora, a ove se godine očekuje 160 domaćih i desetak inozemnih izlagača. Ove će godina na Floraartu biti izloženo oko 100.000 cvjetova i sadnica različitih biljaka!

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. Organizator je gradska tvrtka Zrinjevac, ulaz na izložbu je besplatan, a brojne sadnice, vrtne i sobne biljke mogu se kupiti po promotivnim cijenama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije