I lijepe i korisne

Sedam penjačica koje su, osim što izgledaju predivno, ujedno i odlična izolacija

penjačice
Foto: Thinkstock
1/7
02.04.2020.
u 09:27

Samo priroda može stvoriti ovakvu magiju. Zahvaljujući viticama i potpori, penjačice stvaraju nevjerojatne zelene i cvjetne zidove.

Zasadite penjačicu na svom balkonu, terasi, uz sjenicu u vrtu ili zid kuće. Biljka će vas iznenaditi nevjerojatnom dekoracijom.

Bugenvilija je zimzeleni grm sa sjajnim zelenim listovima i malim bijelim i žučkastim cvjetovima. Biljka je otporna i izdržljiva, ali ne voli hladnoću pa je za najhladnijih dana treba zaštiti

Foto: pixabay

Gospodinova krunica je pravo iznenađenje prirode. To je višegodišnja biljka, tanke stabljike i nježniih cvjetova. Postoji mnogo vrsta, neke su vrlo osjetljive na hladnoću, neke pak mogu izdržati i do 10 stupnjeva ispod nule.

Foto: pixabay

Velika zavodnica među penjačicama je i mirisna glicinija. Raste brzo, može čak narasti i do 20 metara u visinu. Poznata je po svojim prekrasnim plavoljubičastim cvjetnim grozdovima. Voli sunčane položaje i bogato tlo.

Foto: pixabay

Zidovi, debla, vrata, ruševine - ništa ne plaši bršljan. Voli i sunce i sjenu puna i raste brzo i stvara nevjerojatne zelene zidove.

Foto: pixabay

Jasmin je otporna listopadna penjačica intenzivnog mirisa, raste brzo. Jasmin uglavnom voli sunčanu poziciju, a neke vrste dobro podnose i sjenu.

Foto: pixabay

Grafit je penjačica intenzivno plavih cvjetova. Ne voli hladnoću pa je grm najbolje zasaditi na zaštićeno mjesto.

Foto: pixabay

Mirisna penjačica orlovi nokti svojim cvjetovima stvara nevjerojatnu sliku na svakoj gredi, sjenici ili zidu uz koji se prislanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije