ZELENA KONFERENCIJA

Saznajte sve o popularnom urban farmingu

zelena konferencija
Foto: Shutterstock
1/3
10.05.2016.
u 08:30

U petak, 13. svibnja u Hrvatskoj obrtničkoj komori u centru Zagreba održat će se konferencija 'Živjeti zeleno uz nove tehnologije' na kojoj možete i vi sudjelovati

Zelena energija, dobivanje energije iz obnovljivih izvora, cirkularna ekonomija i Urban Farming samo su neke od tema koje će biti prezentirane na konferenciji “Živjeti zeleno uz nove tehnologije” koja će se održati 13. svibnja u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Ilica 49, s početkom u 9 sati, u sklopu 7. Zagrebačkog energetskog tjedna.

Zvijezda konferencije bit će ugledni belgijski arhitekt Steven Beckers koji će, između ostalog, domaće gospodarstvenike upoznati s konceptom “Urban Farminga”, odnosno uzgoja vlastite hrane kontroliranog podrijetla u urbanim sredinama.

Osim Beckersa, na konferenciji će prisustvovati i aktivno sudjelovati domaći gospodarstvenici, zamjenik ministra i predstavnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak te ministar Lovro Kuščević iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Uime glavnog sponzora HEP-a predavanje na temu “ESCO model financiranja projekata energetske obnove zgrada – uspješni primjeri iz prakse” održat će dr. sc. Vlasta Zanki, direktorica.

Foto: Dom i vrt

Predavanje će održati i Neda Zubović Mihaljević, vodeća specijalistica za financiranje iz Zagrebačke banke, koja će govoriti o kreditiranju novih tehnologija u području obnovljivih izvora energije.

Bavit ćemo se i zelenim turizmom, i to kroz dvije teme. O zelenom turizmu u Zagorju kao neiskorištenom potencijalu govorit će Ivana Kolar, savjetnica uprave Termi Tuhelj, a inž. Antonio Buća predavat će na temu „Korištenje modernih tehnologija u turizmu – izazov za menadžment ili goste resorta”.

Foto: pixabay

Uz navedene teme i goste bit će tu još mnogo drugih, a svi koji žele saznati više cijeli program mogu pogledati na stranici www.zivjetizeleno.hr. Cijena je kotizacije 600 kuna + PDV, a prijaviti se možete na spomenutoj stranici ili na broj telefona +385 (0)1 48 86 296.

>>Svjetski stručnjaci za zelene trendove stižu u Zagreb!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije