HVALEVRIJEDNI PROGRAMI

Poljoprivreda u učionici: prakse zapadnih zemalja

vrt
Foto: Shutterstock
1/5
02.03.2016.
u 14:06

Učenici u Novoj Škotskoj učiti će više o važnosti poljoprivrede direktno od lokalnih poljoprivrednika tijekom 15. godišnjeg Kanadskog poljoprivrednog tjedna pismenosti, koji traje do 05. ožujka

Poljoprivrednici i volonteri posjetiti će učenike četvrtih razreda diljem Nove Škotske te će čitati studentima o poljoprivredi te dijeliti s njima svoju strast o njoj. Cilj je povezati učenike direktno s lokalnim poljoprivrednicima, povećavajući njihovo razumijevanje doprinosa poljoprivrede koji je osigurao 567 milijuna dolara novčanih primitaka u 2014. godini.

„Jaki poljoprivredni sektor je presudan u budućnosti Nove Škotske“, rekao je ministar poljoprivrede Keith Colwell. „Moramo osigurati da naša mladost razumije to te da podigne interes za karijerom u poljoprivredi ili nekoj drugoj poljoprivredi srodnoj industriji.“ Coldwell će posjetiti učenike 4. razreda Osnovne škole O'Connell Drive u Porter's Lakeu kada će im čitati knjižicu Istraži poljoprivredu Nove Škotske: Od pčela do javora!, koju će dobiti na poklon.  „Moji su učenici uzbuđeni da će istraživati svijet poljoprivrede i povezati se s nekim iz industrije kako bi razumjeli važnu ulogu koju ona ima u našim životima“,  naglasila je učiteljica Sandy Gilie u Osnovnoj školi.

Sličan program postoji u Kanadi, a detalje tih hvalevrijednih projekata možete pročitati OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije