Nagradni natječaj

Pod katalpom čarobni kutak i kraljević žabac

Pod katalpom čarobni kutak i kraljević žabac
Foto: Dom i vrt
1/3
16.08.2013.
u 21:15

Od ideje o odmorištu ispod razine zemlje nastao je prostor za sjedenje sa zdencem želja

Čarolija prirode može nadmašiti i najljepše bajke, piše nam čitateljica Zdenka Matagić iz Čepina. I slikama i riječima opisuje bajku u svom vrtu.

– U proteklih šest godina, koliko suprug i ja uređujemo okućnicu, utkali smo u nju sebe, svoje ideje, rad vlastitih ruku, mnogo ljubavi i strpljenja. Svaki kutak je priča za sebe, svaki ima nešto čime privlači poglede i izaziva divljenje posjetitelja. Ipak, najdraži mi je Zdenac želja, koji je zaista prava čarolija – kaže.

Podno krošnje
Sve je počelo s idejom o odmorištu ispod razine zemlje, a podno krošnje drveta. No, prošlo je dosta godina do njezine realizacije. Katalpa posađena na predviđeno mjesto postala je pravi prirodni suncobran, koji je ljeti okićen prekrasnim bijelim cvjetovima. Uz okruglo odmorište, ozidano ciglom, žardinijera je u obliku srca, U njoj cvjeta samo bijelo cvijeće, koje nosi osjećaj mira.



– Mnogi ne shvate na prvi pogled da se radi o prostoru za ugodno sjedenje, već pomisle da je riječ o zdencu. Misle to i žabice, često nakon razdoblja kiša zalutaju u njega. Stoga je kutak dobio i svog zaštitnika, kraljevića žapca, i ime – Zdenac želja – piše čitateljica.

Vrt pun ptica

Za uređenje vrta korišteni su prirodni i odbačeni materijali. Stari biber crijep u kreativnim rukama supruga Željka pokazao se kao neiscrpno vrelo ideja. U jednom dijelu vrta caruje japanski stil uređenja, u drugom mediteransko bilje, a jedan dio vrta zasađen je u kombinaciji boja. Tu su i vladarice ruže.



– U svim dijelovima su ptičice u maštovitim volijerama. Tu su dva sibirska haskija, dvije patke i oko 130 ptica, ukupno 18 vrsta koje pjevom upotpunjuju doživljaj, pružajući potpuno opuštanje za oko, uho i dušu – kaže Z. Matagić.

Još se stignete prijaviti na nagradni natječaj Čarobni detalji koji organiziramo u suradnji s Unikomerc uvozom. Adresa je domivrt@vecernji.net.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije