LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi

Ovo su kriteriji prema kojima se računa visina subvencije za energetsku obnovu višestambenih zgrada

Radi se o tehničkom kriteriju, stavci smanjenja potrošnje energije, smanjenja emisije CO2...
03. ožujka 2015. u 08:30 0 komentara 681 prikaza
subvencije
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/2

Još nekoliko dana, točnije do 13. ožujka, traje prikupljanje ponuda za sufinanciranje obnove višestambenih zgrada u RH. Uskoro će se znati tko će dobiti i koliko novca za energetsku obnovu zgrada, a to će se odrediti prema slijedećim kriterijima:

Tehnički kriterij ocjene ponude nosi ukupno 45 bodova. Od toga se stopostotno smanje godišnje potrebne toplinske energije za grijanje (prema algoritmu za proračun potrebne energije za grijanje i hlađenje prostora zgrade QH,nd.) boduje se sa 15 bodova. Stavka smanjenja potrošnje energije također nosi 15 bodova koji su razdjeljeni na "veće smanjenje potrošnje energije kWh/god" nosi 8, a manji odnos investicije (s PDV-om) i godišnje uštede energije 7 bodova.

Nadalje, vrednuje se i smanjenje emisije CO2, veće nosi 6, a manje 4 boda. Pri dodjeli sredstava važno je i razdoblje izgradnje višestambene zgrade 5 te financijski kriterij, također sa 5 bodova.

subvencije | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Usput podsjećamo da se za projektnu dokumentaciju subvencije mogu dobiti u punom iznosu troška (stopostotno sufinanciranje).

>>Tražite poticaje, obnovite zgradu i uštedite na režijama

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.