Veliki sajam

Ovaj vikend zagrebački shopping centri u znaku su Flowercityja

flowercity
Foto: Luka Stanz/PIXSELL (ilustracija)
1/19
22.03.2014.
u 11:27

Imate problem s biljkama, želite posaditi nešto novo, zanima vas homeopatija ili sadnja ruža? Posjetite nas u City Centeru one East i West ovog vikenda!

Flowercity, veliki sajam cvijeća Doma&vrta Večernjeg lista u oba zagrebačka City Centera one uspješno je otvoren razigranim nastupom Zagrebačkih mališana koji su okupljeno mnoštvo zabavljali i u City Centeru one East i West. Nakon njih, osim u prigodnoj prodaji naših izlagača svi posjetiljeli mogli su uživati i u popratnim događanjima.

Foto: Instagram

U City Centru East jednaka gužva kao i u onom na suprotnom dijelu grada. Nekoliko tisuća ljudi u prva dva dana proljeća posjetilo je Večernjakov sajam cvijeća na samom istoku Zagreba.

Dobar dio posjetitelja bili su umirovljenici kojima je briga o bilju idealan način za uživati u zlatnom dobu života, no među znatiželjnicima se našlo i mnogo mladih mama, djevojaka i mladića koje gaje ljubav prema hortikulturi, sobnom i vanjskom bilju ili se žele okušati u sadnji urbanih vrtova. Na štandovima je, naime, bilo materijala za sve.

Foto: Instagram

Mogle su se tamo naći sadnice najpopularnijih proljetnica, kao i one koje su već propupale u posudicama i to po zaista simboličnim cijenama od 10­-ak kuna, no bilo je tu i začinskog bilja poput vlasca i timijana, pa i sadnica jabuka, borovnica, malina...

- Posjetitelji ne dolaze samo kupiti sadnice već se raspituju i o uzgoju željene biljke, a mi ih rado savjetujemo – kazali su nam naši izlagači.

Foto: Luka Stanz/PIXSELL (ilustracija)

Posebnu pozornost prvog dana privukla je radionica na temu kaktusa na središnjoj pozornici. Naši izlagači Flosops praktično su pokazali kako se staklene teglice s kaktusima mogu dekorirati ukrasnim pijeskom. Zaintrigiralo je to sve koji su bili u prolazu, pogotovo one najmlađe, a među znatiželjnim slušačima uhvatili smo i našu poznatu voditeljicu Lanu Pavić.

Osim kaktusa, veliku posjećenost imao je štand s medom s medom i drugim pčelinjim proizvodima koje Zagrepčani, očito, obožavaju. Stoga je i stručno predavanje Gordane Hegić, naše ugledne apiterapeutkinje, privuklo znatan broj zainteresiranih. Posjetitelji su čuli baš sve o blagodatima meda, matične mliječi i propolisa u prehrani i u kozmetici.

Foto: Instagram

U Westu je pak subota bila rezervirana za najmlađe koji su se uz stručne savjete udruge Vestigium okušali u pravim vrtlarskim radovima u improviziranom vrtu. Kasnije je okupljenima u zanimljivom predavanju sve o ružama objasnila Gordana Horvat. Niste li još posjetili City Centere one, imate priliku još sutra, od 9 do ­21, a u 18 sati vas očekuju i veliki koncerti Žanamari Lalić i Antonije Šole.

U subotu ujutro održana je radionica vrtlarstva za djecu pod vodstvom udruge Vestigium. Djeca su imala priliku saditi i sijati biljke, a mali sudionici kući su ponijeli teglice sa svojim radovima.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

- Cilj nam je pokazati djeci kako je rad u vrtu zabavan, a odabrali smo sjemenke bilja koje brzo klija i raste, poput graška - otkrila nam je voditeljica udruge.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Naša suradnica Gordana Horvat održala je poučno predavanje o uzgoju ruža.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Jako dobro posjećena bila je radionica Snježane Maričić o izradi aranžmana, s posebnim naglaskom na uskršnje praznike pred nama.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Posjetite nas još i u nedjelju! Svečano zatvaranje sajma uz koncerte je u 18 h, a prigodna prodaja traje do zatvaranja centra u 21 h.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije