Najbolje eko hrenovke

Najponosniji smo na naše ukusne vegetarijanske hrenovke i dimljeni seitan

opg
Foto: Pixsell
1/2
14.04.2014.
u 14:29

Da će se i na hrvatskom tržištu pojaviti snažan interes za organski uzgojenu hranu u istarskoj su vegeproizvodnji ANYO d.o.o. dokučili još 2006. godine. Već tada počeli su nabavljati ekološke sirovine i, dodavši ih u proizvode koje su prvotno proizvodili, među prvima počeli nuditi vegetarijansku hranu s predznakom ekološkog uzgoja.

– Željeli smo na tržištu ponuditi bolju, novu vrijednost proizvodom koji smo im već nudili. Nedostaci su bili teža dostupnost, kao i viša cijena nekih organskih sirovina – objašnjava vlasnik Alen Jugovac.

Vegepečenica

Poteškoćama unatoč, ANYO je nastavio proizvodnju i danas nudi nekoliko vrsta popularnog tofua, vegetarijanske hrenovke, seitan kobasicu, vegepečenicu, tofu salamu, više vrsta vegetarijanskih namaza poput vegepaštete, nekoliko vrsta seitana, burger od soje... Usto, proizvode još i ekološki pekmez od šljiva i jabuka.

– Najponosniji smo na vegehrenovke i dimljeni seitan, koji su vrlo različiti. Hrenovke su blage, a seitan je dimljeni pikantan narezak. No, oba proizvoda odlično su prihvaćena i na konvencionalnim jelovnicima što nam je dodatno poslovno zadovoljstvo – napominje Alen i dodaje:

– Naši su proizvodi namijenjeni vegetarijancima i svima koji žele proizvod bez mesa, onima koji zbog zdravstvenih razloga moraju izbjegavati mesne proizvode ili se jednostavno žele hraniti zdravo – ističe Alen.

U Hrvatskoj postoje još samo dva proizvođača ekološke, vegetarijanske, odnosno veganske hrane pa Istrani iz ove priče ne žele o tome po čemu su njihovi proizvodi možda bolji.

– Svima koji se odluče na ekološku proizvodnju savjet je neka razmisle još jednom, a onda neka hrabro krenu u posao.

Prepoznat potencijal

S obzirom na to da je svojim tržišnim potencijalom i kvalitetom proizvoda zaslužio dobiti besplatnu, stručnu promotivnu pomoć riječke agencije Libra, u kojem će to smjeru u budućnosti ići tvrtka ANYO?

– Teško je dugoročno prognozirati, no nadam se da će naši proizvodi i dalje biti omiljeni kod onih koji ih konzumiraju te da će sam posao nama i dalje donositi zadovoljstvo i novac – zaključio je Alen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije