Zagrepčani sve svjesniji o načinima odvajanja otpada

Na Floraartu 3000 komada upotrijebljene Tetra Pak ambalaže zamijenjeno za 600 sadnica ljetnica

tetra pak
Foto: Promo fotografije
1/2
04.06.2014.
u 13:11

Radionicama i igraonicama koje su se održavale svih pet dana FloraArta kompanija Tetra Pak je i ove godine educirala male, ali i nešto starije Zagrepčane i njihove goste o načinu odvojenog odlaganja i reciklaže te oporabe Tetra Pak ambalaže. Vrijedni posjetitelji su na edukativan štand tvrtke donijeli i više od 3000 komada ove vrste ambalaže koje su zamijenili za poklon sadnice ljetnica.

Čak 350 mališana sudjelovalo je pak u igraonicama gdje su kroz razne kreativne igre učili kako pravilno odvojeno odlagati razne vrste otpada te su svojom maštom izradili 120 najrazličitijih radova od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže. Radovi nastali na Floraartu izloženi su na Facebook stranici Eko-paket Hrvatska gdje će se za njih moći glasati, tj. lajkati do 9. lipnja. Autor rada koji prikupi najviše lajkova na Bundeku će dobiti „svoje“ drvo koje će biti posađeno posebno tom prigodom, a sve pod motom „Drvo i ja rastemo zajedno”.

Foto: Promo fotografije

Dok su se najmlađi zabavljali u igraonicama, odrasle su privukle demonstracije recikliranja Tetra Pak ambalaže te pretvaranje dobivene smjese u papir. I dok u nekim zemljama Europe stopa reciklaže ove vrste ambalaže prelazi 70%, u Hrvatskoj se ona, a prema nekim procjenama, kreće oko niskih 10%. Ipak, pomaci, a za koje su zaslužne i akcije poput ove, su vidljivi iz godine u godinu. Tako su posjetitelji Floraarta pokazali zavidnu razinu znanja o odvojenom prikupljanju otpada i načinima njegove reciklaže.

Tetra Pak, kao vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, u svom poslovanju veliku pažnju posvećuje ekologiji i zaštiti okoliša. Kako su te informacije još uvijek manje poznate na području Republike Hrvatske, kompanija na ovom području ulaže posebne napore u organizaciji akcija koje služe educiranju i podizanju svijesti na tom području, od kojih je želja da baš sudjelovanje na Floraartu postane tradicionalno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije