MALI PODSJETNIK

Miševe i insekte rastjerajte uljem od peperminta, a ptičice hranite zrnjem

prosinac u vrtu
Foto: Thinkstok
1/2
19.11.2014.
u 14:00

Zimski dani više nas vežu uz dom i toplu peć, manje smo u svom vrtu. Ipak, ima nekih poslova koje možemo obaviti i kad se ne bavimo našim vrtom

Prosinac je pravo vrijeme za kontrolu, čišćenje i mogući popravak vrtnog alata i oruđa. Nezasađene gredice, na kojima već u veljači želimo nešto posaditi, dobro je prekriti listincem da se zemlja tijekom hladnih dana ne smrzne preduboko.

Ako je prosinac relativno topao i suh, trebalo bi zaliti crnogorično bilje u vrtu. Padne li pak obilan snijeg, otresite ga s drveća kako se pod njegovom težinom ne bi lomile grane.

Foto: Thinkstok

Budite dobri domaćini pticama – ostavite im nešto zrnja kako bi se mogle prehraniti. Pregledajte šupe, sjenice, podrume ili tavane i postavite ultrazvučne aparate koji će rastjerati miševe. Pomaže i ulje peperminta kojim je dobro poprskati prostorije, posebno rupe ili oštećenja kroz koja se glodavci mogu uvući. Recept je jednostavan – bocu s mehanizmom za prskanje napunite vodom i stavite 30-ak kapi ulja od peperminta, neka miris bude intenzivan.

>>Namjeravate orezati hortenzije. Saznajte zašto to ne bi trebali učiniti!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije