LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Vrt

Mini ruže ove godine dominirat će balkonima, evo savjeta za uspješan uzgoj

Jednom godišnje biljku treba orezati, a to će potaknuti će novi rast. jesen je najbolje doba za orezivanje. Uvijek obrezujte oštrim škarama pod kutem od 45 stupnja
24. travnja 2021. u 07:00 1 komentara 46678 prikaza
ruže
Foto: Thinkstock

Mini ruže možete zasaditi na balkonu, terasi u vrtu, ali je i držati u stanu. Važno je pri tome da pozicija na kojoj je postavljena lončanica ima dovoljno sunca. Ruže ga naprosto obožavaju. Zemlja u kojoj je bilo koja vrsta ruže posađena mora biti vlažna. Prilikom sadnje na dno lončanice stavite malo šljunka ili kamenčića kako bi višak vode mogao oteći. 

ruže | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Ruže je najbolje zalijevati kišnicom ili odstajalom vodom. Mini ruže vole i vlažan zrak, pa ih povremeno i pošpricajte vodom. Nakon cvjetanja obavezno odrežite ocvale cvjetove i suhe grančice.

ruže | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Jednom godišnje biljku treba orezati, a to će potaknuti će novi rast. jesen je najbolje doba za orezivanje. Uvijek obrezujte oštrim škarama pod kutem od 45 stupnja. 

Za biljku je najbolje da prezimi u hladnijoj i svjetlo prostoriji. U razdoblju mirovanja ružicu treba i povremeno zaliti. Za borbu protiv bolesti na ružama, poput pepelnice, pjegavosti ili rđe, koristimo fungicide, a lisne i štitaste uši rješavamo insekticidima.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

vrt Isprobajte! Tri malo poznata začina koje bi svi trebali imati na balkonu ili u vrtu penjačice cvjetnice Ako želite penjačice u cvatu, sad je zadnji čas za sadnju. Imamo tri sjajne ideje! recikliranje Najatraktivniji komad vrtnog namještaja ove sezone - stolac od starih ribarskih mreža