LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Najatraktivniji komad vrtnog namještaja ove sezone - stolac od starih ribarskih mreža

Sama konstrukcija stolca je od aluminija što ga čini vrlo izdržljivim, laganim i otpornim na sve vremenske uvjete. Ono što je posebno zanimljivo je funkcionalan dizajn
21. travnja 2021. u 10:16 0 komentara 13285 prikaza
Foto: JYSK

Oceanima je prekriveno gotovo 70% naše planete, a morski se otpad može se naći gotovo svugdje. Plastika iz morskog otpada, osim što ugrožava zdravlje mora i obala, isto tako ugrožava i gospodarstvo i zajednicu. Problem plastike je u tome što ona nikada ne „nestane“ u prirodi već se sakuplja u okolišu, osobito u oceanima. Sunčeva svjetlost, slana voda i valovi plastiku rastavljaju je na još manje dijelove, a kako bi se jedna plastična boca rastavila treba proći oko 500 godina. Svake godine u izgubljenim ribarskim mrežama završe i stradaju brojni dupini i tuljani, ali se i zadržavaju veći komadi plastičnog otpada koji će stoljećima onečišćavati dno mora i oceana.

 | Autor : JYSK Foto: JYSK

Kako JYSK potiče održivo poslovanje ovog je proljeća predstavio novu kolekciju koja se temelji na recikliranim materijalima. U kojoj se posebno ističe stolac SADBJERG od recikliranih ribarskih mreža. Vrtni stolac je je izradila tvrtka SCANCOM u sklopu Lars Larsen grupacije unutar koje posluje i kompanija JYSK.

 | Autor : JYSK Foto: JYSK

Stare ribarske mreže koje ne služe svrsi otkupljuju se u lukama čime se direktno sprječava njihovo bacanje u ocean. Zatim se mreže voze u reciklažne centre gdje se pretvaraju u vrijedni reciklirani sirovi materijal iz kojega nastaje vrtni stolac.

 | Autor : JYSK Foto: JYSK

Sama konstrukcija stolca je od aluminija što ga čini vrlo izdržljivim, laganim i otpornim na sve vremenske uvjete. Ono što je posebno zanimljivo jei funkcionalan dizajn tako da je po prestanku uporabe lako rastavljiv tako da se svaka od komponenti može adekvatno reciklirati.

 | Autor : JYSK Foto: JYSK

JYSK kao tvrtka sa značajnom ekspanzijom i rastom poslovanja ima obavezu odgovornog ponašanja kako prema prirodi, tako i prema ljudima. Dugi niz godina JYSK sudjeluje na povećanju svijesti svojih kupaca i dobavljača, te radi s najvjerodostojnijim svjetskim eko-oznakama poput OEKO-TEX i FSC certifikata kako bi osigurao da materijali od kojih su izrađeni njihovi proizvodi dolaze iz odgovornih izvora.

 | Autor : JYSK Foto: JYSK

Ovaj SADBJERG stolac, osim što je ekološki prihvatljiv, također je elegantnog dizajna što ga čini odličnim komadom namještaja ne samo na vašim terasama i balkonima već tijekom zimskih mjeseci vašem dnevnom boravku. Složiv je, praktičan, ali prije svega izrađen s posebnom brigom za našu planetu.

1 / 20
Lan je materijal koji je posebno dobar izbor za vrućih ljetnih dana zbog svoje nevjerojatne mogućnosti upijanja vlage. Super je izbor za posteljinu. Nova Zara Home kolekcija posvećena je upravo lanu, a cijene kreću od 89 kuna naviše
dnevni boravak zdravlje Zbog ovih osam svakodnevnih grešaka zrak u vašem domu loše je kvalitete, a ne treba biti! mini sobno bilje u trendu Ove tri sobne biljke hit su u interijerima, nabavite barem jednu! interijer OPUŠTAJUĆ PROSTOR Moderan interijer u kojem rasvjeta igra glavnu ulogu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.