Ne propustite

Svjetski stručnjaci za zelene trendove stižu u Zagreb!

konferencija živjeti zeleno
Foto: Thinkstock
14.04.2016.
u 14:00

U petak 13. svibnja u Zagrebu počinje konferencija 'Živjeti zeleno uz nove tehnologije' na kojoj možete i vi sudjelovati. Kako se možete prijaviti, saznajte u tekstu!

Zelena energija i održivost teme su koje nikada nisu bile toliko u fokusu kao danas. Pojmovi su su to koji su svakodnevnica u razvijenim zemljama, a u skoroj budućnosti bit će osnova funkcioniranja svake gospodarske djelatnosti.

Koji su najnoviji “zeleni” trendovi svi zainteresirani moći će saznati na ekskluzivnoj konferenciji “Živjeti zeleno uz nove tehnologije” koja će se održati 13. svibnja 2016. u Hrvatskoj obrtničkoj komori, u Ilici 49 u Zagrebu.

Konferencija će okupiti vodeće svjetske stručnjake i predavače koji se bave novim tehnologijama, cirkularnom ekonomijom, zelenom energijom, visoko učinkovitom energetskom gradnjom, štednim uređajima, novim zelenim materijalima, zelenim kreditima, energijom iz obnovljivih izvora, recikliranjem, eko hranom, zelenim turizmom...

Foto: pixabay

Zvijezda konferencije bit će Belgijac Steven Beckers koji će govoriti o cirkulanroj ekonomiji i “urban farmingu”. Beckers je jedan od najcjenjenijih arhitekata iz područja održivog načina gradnje. Beckers je razvio globalni pristup održivosti u arhitekturi i urbanom planiranju, a neki od projekata kojima je dao doprinos su sjedište Europske komisije u Bruxellesu te zgrada sjedišta EXPO-a u Lisabonu.

U sklopu predavanja održat će se i Okrugli stol o zelenom gospodarstvu na kojem će sudjelovati i predstavnici ministarstava.

Dan nakon konferencije, 14. svibnja, od 8 do 20 sati na Jelačićevom trgu, kao veliko finale Zagrebačkog energetskog tjedna, održat će se predstavljanje izlagača svim zainteresiranim građanima. Prijašnjih godina štandove izlagača posjetilo je više od 20.000 ljudi.

Želite li sudjelovati na konferenciji, sve detalje i obrazac za prijavu potražite na zivjetizeleno.hr.

Komentara 3

Avatar Maryo
Maryo
21:42 20.04.2016.

Ovo pozdravljam. I ja zelim zivjeti zeleno. :-)

Avatar bokolo
bokolo
22:50 20.04.2016.

E moji Hrvati jedino sto imamo je trava, I lisce ....zeleno.

OB
obivankenobi
01:16 21.04.2016.

A nasi strucnjaci odlaze van jer posao dobivaju stranci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije