BILJNI 'SHAZAM'

Konačno! Aplikacija koja odgovara na pitanje: "Koja je ovo biljka?"

vrt
Shutterstock
07.03.2016.
u 11:41

Aplikacija može, teoretski, prepoznati biljku na temelju fotografije koju napravite svojim telefonom

Nova aplikacija za iOS i Android pametne telefone cilja na odgovor jednog od najizazovnijih pitanja "Koja je ovo biljka?"

PlantNet postoji već neko vrijeme, nakon što je objavljena u iOS App Store-u i Android Google Play Store-u prošlo ljeto. No, stalno se ažurira i podigla je pozornost mnogih blogera proteklih tjedana, donosi Modern Farmer.

Ideja ima jednostavan koncept s teškim izvršenjem: aplikacija može, teoretski, prepoznati biljku na temelju fotografije koju napravite svojim telefonom. Aplikacije kao Shazam, koje mogu prepoznati glazbu koja svira oko vas, stvorile su mogućnost da su ovakve stvari moguće, no Shazam ima značajniju potporu. Audio signali mogu se lako razbiti u zvučne komponente, omogućujući čistu usporedbu koja nije previše oštećena ambijentalnom bukom ili različitim mikrofonima na vašem mobitelu.

PlanetNetov zadatak je teži. U bazi podataka nalazi se preko 6.400 pojedinačnih unosa biljaka.

Kako funkcionira PlantNet saznajte OVDJE!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije