KRAJ POREČA

Kad se male ruke slože: tisuće cvjetova spašeno zajedničkom akcijom

krizanteme
Foto: Privatni album
1/8
31.10.2014.
u 13:00

Ljubitelji povijesti spasili su ovogodišnji urod omiljene porečke cvjećarke Snježane Ryšlavy

Za Snježanu Ryšlavi, inače inženjerku agronomije, s pravom kažu da je žena ‘zelenih ruku’ pod čijom pažnjom  uspijeva svaka biljka. No Snježanina pozitivna energija nije mogla zaustaviti bujicu koja se krajem rujna za jedne kišne noći srušila na njezin rasadnik kraj Poreča.

Ondje je ona cijelo ljeto njegovala cvijeće za prve jesenske dane – 10 tisuća maćuhica, dvije tisuće krizantema... Sve je bilo prekriveno debelim slojem blata koje je voda nanijela. I kad se činilo da sve propalo – javili su se Snježanini prijatelji okupljeni u udruzi ljubitelja povijesne baštine. Naoružani čizmama i rukavicama, neumorno su čistili i tuširali biljke, slagali ih na sunce i spasili ovogodišnji urod.

Upravo zato Snježanine su biljke dobile poseban naziv – krizanteme prijateljstva.

– Više se ničega ne bojim. Dragi dobri ljudi, hvala svima na trudu, vremenu, volji i riječima podrške – zahvalila je vrijedna porečka cvjećarka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije