Samo njihov kutak

FOTO Za nezaboravno djetinjstvo djetetu izgradite kućicu ili tobogan

FOTO Za nezaboravno djetinjstvo djetetu izgradite kućicu ili tobogan
Foto: Dom i vrt
1/18
23.01.2013.
u 00:03

Djeca sada jedva čekaju da dođu topliji dani i da se opet mogu igrati vani

Ako imate dijete i želite mu priuštiti nezaboravno djetinjstvo, svakako mu izradite kućicu u dvorištu gdje će se bezbrižno igrati. Uz pomoć spretnoga supruga, čitateljica Anita iz Varaždina vratila se u mladost kada je kao i većina djece maštala o svome kutku, daleko od odraslih. Tako su za svoje dvoje djece u dvorištu podigli kućicu.

Spretan Akrame usrećio je djecu izradivši im kućicu

– Drvo potrebno za izradu kućice imali smo u dvorištu, tako da smo tu uštedjeli dio novca. Suprug je zabetonirao četiri najdeblja trupca da drže kućicu na metar i pol visine. Za postolje je iskoristio paletu koju je dobio na poslu, tako da smo i tu prošli povoljno – kaže Anita.

Za izradu kućice utrošio je oko 100 sati. Ne računajući drvo, paletu i boju za drvo koju su imali kod kuće, za kućicu su utrošili otprilike 600 kuna. Vrata su platili oko 200, a ploče za krov oko 300 kuna. Fluorescentnu lampu platili su 80 kuna

Djeca sada jedva čekaju da dođu topliji dani i da se ponovno mogu igrati vani.

Odmah do kućice Akrame je djeci izradio i tobogan.

Akrame je djeci u kući uredio i sobu kako bi se osjećali kao da su u prirodi. Namještaj su kupili po mjeri, a potom ga obojili u zelenim i plavim tonovima.

– Oduvijek smo željeli tematsku sobu tako da je suprug odlučio napraviti livadu i šumu. Iscrtao je oblake i brda i zatim je prvo obojio nebo (dva premaza), a onda je zelenom bojom obojio livadu (dva premaza). Nakon toga je zalijepio fototapetu koju smo povoljno kupili. Dodao je naljepnice, cvjetiće, drva, ptičice koje smo kupili u Offertissimi – priča Anita.

Utrošio je oko 20 sati. Boju su platili otprilike 70 kuna, tapetu približno 80, a naljepnice 10 kuna.

Imate li sličnih ideja javite nam se na e-mail domivrt@vecernji.net

NE PROPUSTITE: FOTO Želite jeftin a originalan zidni sat? Iskoristite konzervu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije