Hit proizvodi

Dizajnerska rješenja za sobno bilje daju novu dimenziju prostoru

biljke
Foto: Promo fotografija
02.10.2017.
u 07:35

Biljke danas igraju važnu ulogu pri uređenju interijera, stoga budite hrabri i iznenadite sve svojim neobičnim izborom

Spadate li u ljubitelje sobnog bilja, oduševit će vas dizajnerske novosti posvećene upravo ovoj vrsti biljaka. Zaboravite na klasične tegle i odaberite neki od pametnih sustava nove generacije koji osim što biljkama pružaju svu potrebnu njegu, primjerice sustav navodnjavanja, ujedno su i izvrsna dekoracija prostoru. Primjer takvog sustava je Walligami – domaći inovativni proizvod koji je u rekordnom roku postao iznimno popularan.

Riječ je o sustavu koji dolazi u nekoliko veličina, ovisno o potrebama biljke, i aplicira se na zid. Moguće ih je modularno slagati u svim smjerovima, što ih čini idelanom kulisom za postavljanje vertikalnih vrtova ili zelenih zidova. Walligami se lako postavlja, a zahvaljujući pametnoj tehnologiji kojom je obložen nemoguće je da dođe do curenja viška tekućine.

Foto: Promo fotografije

Sustav s vlastitim navodnjavanjem ugrađuje se u zid pa valja angažirati stručnjaka (Studio Bella, 6399 kn)

Također, sam će vam javiti kada biljku treba ponovno zaliti. Ako je vaš domet, kada je u pitanju uzgoj sobnog bilja, sadnja začina, oduševit će vas rješenja iz kreativnog studija Sol.
Njihovi dizajneri smislili su set posuda koje imaju sustav navodnjavanja, ali i vlastite škarice koje vam omogućuju da uvijek imate pravu mjeru svježih začina nadohvat ruke.

Ako pak više volite igru svjetlosti i sjena, oduševit će vas Lightgreen – postolje za tri biljke po vašem izboru, koje u sebi ima integriranu ambijentalnu LED rasvjetu koja mijenja boje ovisno o vašem raspoloženju.

Foto: Promo fotografije
Privremeni plastični spremnik izvrsna je pomoć pri presađivanju jer regulira količinu vlage (Ikea, 199 kn)

Želite li pak svoj dom osvježiti originalnim rješenjima, svakako posjetite internet web shop rocketst.george.com na kojem ćete pronaći sustave za naopaku konstrukciju biljaka. Naime, ove viseće tegle dizajnirane su tako da se pričvršćuju na strop, a biljke pritom vise naopačke.

Foto: Promo fotografije

Četiri začina mogu rasti u ovoj tegli, a škarice su tu da uvijek odrežete pravu mjeru (Sol, 1199 kn)

Ako pak biljkama želite posvetiti cijeli jedan zid, a da pritom nemate brige s njima, posegnite za dizajnerskim rješenjem dizajnerskog studija Bella koje nudi ugradnju cijelog sustava na zid. Pri ugradnji se ugrađuje i sustav navodnjavanja, LED rasvjeta, prije postavljanja biljaka stavlja se drenažni sloj, zemlja i supstrat.

Foto: Promo fotografije

Dizajnerska tegla s LED rasvjetom koju možete mijenjati ovisno o raspoloženju (rocket.stgeore.com 999 kn)

Cijeli sustav funkcionira autonomno, a ako se s biljkama počne nešto događati, sustav će vas upozoriti na nepravilnosti svjetlosnim i zvučnim signalima. Odlučite li se za taj sustav, prije toga se svakako konzultirajte s arhitektom ili dizajnerom kako biste odabrali dobar zid za aplikaciju.

>>Tegla koja usmjerava kako da uspješno uzgojite biljku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije