SAJAM CVIJEĆA

Delicije od cvijeća kao najbolja pozivnica na popularni Floraart

cvjetna jela floraart
Foto: Promo fotografija
1/12
01.06.2016.
u 15:17

Hrvatski gastro blogeri priključili su se ovogodišnjem izdanju međunarodne vrtne izložbe cvijeća na jezeru Bundek

U ponedjeljak, 30. lipnja počelo je 51. izdanje međunarodne vrtne izložbe Floraart koje će se održavati svaki dan do 5. lipnja 2016. godine, od 9 do 21 sat na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija, na jezeru Bundek.

Ove je godine Floraart najavljen u velikom stilu, pa su tako početkom svibnja zagrebački spomenici osvanuli u cvjetnom ruhu, a sad su se i domaći gastro blogeri pridružili najavi pripremivši nekoliko slasnih recepata čiji glavni sastojak je upravo cvijet. Iako nam cvijeće najčešće služi za dekoraciju, ono osim ljepotom može osvajati i okusom, a kad se nalazi u tanjuru svakome izmami osmijeh.

Bacite pogled na neke od recepata u tekstu i fotogaleriji, vjerujemo da će vam se svidjeti i zaintrigirati vas da posjetite Floraart u potrazi za cvjećem idealnim za vaš novi meni.

Foto: Promo fotografija

Podsjetimo, Floraart je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače kojeg posjeti više stotina tisuća posjetitelja, a pod pokroviteljstvom je Grada Zagreba. Tradicionalno se održava u svibnju i lipnju kad u grad donese proljetnu život u bogatstvu cvjetne ljepote te tako postaje i turistička atrakcija Zagreba.

Osim izložbenog dijela, posjetitelji imaju priliku sudjelovati na brojnim promocijama i različitim stručnim tematskim predavanjima u Botaničkom vrtu te prezentaciji najljepših vrtova u Zagrebu i okolici.

Foto: Promo fotografija

U sklopu izložbe održava se i natjecateljski dio - Hrvatski kup florista i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica. Na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, svake se godine predstavi više od 200 izlagača iz Hrvatske te više od 10 inozemnih izlagača.

Izložbe i sajmovi cvijeća u Zagrebu imaju dugu tradiciju. Prvi sajam održan je na Gornjem Gradu 1966. godine, a ime Floraart koristi se od 1992. godine, kad je organizaciju preuzela tvrtka Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja se iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica preselila na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac, a od 2006. godine se održava na prostoru Parka Bundek.

Foto: Promo fotografija

Ulaz na Floraart je slobodan za sve posjetitelje, a više informacija o samoj izložbi može se pronaći na službenoj internetskoj stranici međunarodne vrtne izložbe Floraart te na službenoj Facebook stranici.

>>Počinje Floraart!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije