cvijeće u vazi

Cvijeće voli čistu vodu i želi biti daleko od radijatora

cvijeće u vazi
Foto: Thinkstock
23.10.2014.
u 16:45

Da bi rezano cvijeće što dulje trajalo, pomozite mu s ovim malim, ali provjerenim trikovima

Da bi zimi što dulje potrajalo, cvijeće u vazi ne smije stajati blizu radijatora ili peći. Podjednako je važno da ga ne stavljate na visoke police jer je u grijanoj prostoriji pri stropu zrak topliji i suši. Cvijeće treba čuvati i od propuha, a preko noći dobro ga je premjestiti u hladniju, negrijanu prostoriju.

Vodu u vazi treba mijenjati svakodnevno, a pri tome treba paziti da u vodi budu samo stabljike jer lišće naginje truljenju. Pripazite da voda ne bude zamuljena, gnjila i lošeg mirisa. Primjerice, dalijama i narcisama treba, uz redovno mijenjanje vode, i obrezivati stabljike. Kad cvijeće u vodi spusti glavu, treba ga obrezati. Najbolje je to učiniti pod vodom.

Foto: Promo fotografije

Noću cvijeće ne držite u spavaćoj sobi jer je potrošnja kisika veća nego danju. Cvijeće nikad ne stavljajte u plastične vaze. Ne pristaje svako cvijeće u svaku vazu – u velike i široke vaze stavlja se uvijek puno cvijeća, u visokoj vazi može dobro izgledati grana, gladiole, ruže s dugačkim peteljkama. Manje niske vaze pogodne su za mini bukete.

>> Cvjetne i zimzelene dekoracije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije