ženski izlet

Čudesna šetnja iločkim podrumima iz 15. stoljeća u najboljem društvu

Nikola Zoko
06.09.2021.
u 07:00

Znate li da Ilok dolazi od mađarske riječi Ujlaki koja u prijevodu znači novi grad, da se prvi tamburaški amaterski sastav ovog kraja nazivao Parizeri (jer su slavu stekli u Parizu), te da je u Iloku bila prva kavana na ovom dijelu Europe?

Prekrasan Ilok - grad u kojem Dunav ljubi nebo, a domaćini šire ruke kako bi vas ugostili i pokazali vam ono najljepše u svojem gradu bio je kulisa za 6. po redu Women's days by modniALMAnah kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko.

Foto: Nikola Zoko


Domaćini putovanja luksuzni Apartmani Dunavski san, svojim su položajem osigurali prekrasnu kulisu za ovo događanje, pa je trebalo samo malo da se izgubi sav stres radnog tjedna i prepusti uživanju. A u Iloku to nije teško! Tijekom prvog vikenda u rujnu održavale su se 54. Berbe grožđa koje su grad pretvorile u zabavnu, kulturnu i gastro kulisu.

Foto: Nikola Zoko


Prije nego li je počelo istraživanje Iloka, krenuo je i modno-beauty restart. Ljeto je iza nas, a pred nama jesen koja donosi neka nova pravila kad je njega lica i tijela u pitanju. Beauty rutina u 5 koraka je tako bila u znaku popularnog THE BODY SHOP-a, brenda kojeg karakterizira spajanje sirovih i prirodnih sastojaka u formule svojih visoko kvalitetnih proizvoda.



Kad je lice zablistalo vizažistica Jasmina Puškar Kutleša (vlasnica Linico trajna šminka) sve je okupljene žene zamolila da otvore svoje baršunaste vrećice sa šminkom i pogledaju novitete s potpisom beauty brenda Aura.
Službeno piće beauty i make up radionice bili su Agristar čajevi iz Osijeka čiji se tim potrudio predstaviti cijelu kolekciju različitih čajeva, ali i svoje bestsellere - čaj 12 biljaka, Ženski čaj, Detox, Dobar dan.

Foto: Nikola Zoko

Nakon make up i beauty rutine svježe, našminkane i relaksirane, brojne su dame, krenule u istraživanje Iloka. Na prvoj stanici, ispred Starih Iločkih podruma dočekala ih je Vesna Štajner koja ih je pozvala na prekrasnu vožnju vlakićem Traminac Express kroz Ilok i Iločko Vinogorje pa sve do dvorca Principovac i njegovog prekrasnog imanja. Nakon vožnje, Vesna je odškrinula vrata starih vinskih podruma koji datiraju iz 15.i 18.stoljeća nakon čega je počela ekskluzivna degustacija vina Graševina, Traminac i Chardonnay berba 2020.

Foto: Nikola Zoko


Znate li da Ilok dolazi od mađarske riječi Ujlaki koja u prijevodu znači novi grad, da se prvi tamburaški amaterski sastav ovog kraja nazivao Parizeri (jer su slavu stekli u Parizu), te da je u Iloku bila prva kavana na ovom dijelu Europe? Isto tako zanimljivo je i da u Iloku i danas žive Slovaci čiji su običaji i danas vrlo zanimljivi.
Kako bi to bilo da se u Srijemu nije popila i fina domaća rakija? Da ne mora biti samo od šljive pokazali su nam u jedinoj registriranoj destileriji ovog kraja, prekrasnoj destileriji Barbarić čija je rakija Traminka dobila i brojne nagrade!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije