LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Okućnica

Čudesna šetnja iločkim podrumima iz 15. stoljeća u najboljem društvu

Znate li da Ilok dolazi od mađarske riječi Ujlaki koja u prijevodu znači novi grad, da se prvi tamburaški amaterski sastav ovog kraja nazivao Parizeri (jer su slavu stekli u Parizu), te da je u Iloku bila prva kavana na ovom dijelu Europe?
06. rujna 2021. u 07:00 0 komentara 11 prikaza
Foto: Nikola Zoko

Prekrasan Ilok - grad u kojem Dunav ljubi nebo, a domaćini šire ruke kako bi vas ugostili i pokazali vam ono najljepše u svojem gradu bio je kulisa za 6. po redu Women's days by modniALMAnah kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko.

 | Autor : Nikola Zoko Foto: Nikola Zoko

Domaćini putovanja luksuzni Apartmani Dunavski san, svojim su položajem osigurali prekrasnu kulisu za ovo događanje, pa je trebalo samo malo da se izgubi sav stres radnog tjedna i prepusti uživanju. A u Iloku to nije teško! Tijekom prvog vikenda u rujnu održavale su se 54. Berbe grožđa koje su grad pretvorile u zabavnu, kulturnu i gastro kulisu.

 | Autor : Nikola Zoko Foto: Nikola Zoko

Prije nego li je počelo istraživanje Iloka, krenuo je i modno-beauty restart. Ljeto je iza nas, a pred nama jesen koja donosi neka nova pravila kad je njega lica i tijela u pitanju. Beauty rutina u 5 koraka je tako bila u znaku popularnog THE BODY SHOP-a, brenda kojeg karakterizira spajanje sirovih i prirodnih sastojaka u formule svojih visoko kvalitetnih proizvoda.

 | Autor :

Kad je lice zablistalo vizažistica Jasmina Puškar Kutleša (vlasnica Linico trajna šminka) sve je okupljene žene zamolila da otvore svoje baršunaste vrećice sa šminkom i pogledaju novitete s potpisom beauty brenda Aura.
Službeno piće beauty i make up radionice bili su Agristar čajevi iz Osijeka čiji se tim potrudio predstaviti cijelu kolekciju različitih čajeva, ali i svoje bestsellere - čaj 12 biljaka, Ženski čaj, Detox, Dobar dan.

 | Autor : Nikola Zoko Foto: Nikola Zoko

Nakon make up i beauty rutine svježe, našminkane i relaksirane, brojne su dame, krenule u istraživanje Iloka. Na prvoj stanici, ispred Starih Iločkih podruma dočekala ih je Vesna Štajner koja ih je pozvala na prekrasnu vožnju vlakićem Traminac Express kroz Ilok i Iločko Vinogorje pa sve do dvorca Principovac i njegovog prekrasnog imanja. Nakon vožnje, Vesna je odškrinula vrata starih vinskih podruma koji datiraju iz 15.i 18.stoljeća nakon čega je počela ekskluzivna degustacija vina Graševina, Traminac i Chardonnay berba 2020.

 | Autor : Nikola Zoko Foto: Nikola Zoko

Znate li da Ilok dolazi od mađarske riječi Ujlaki koja u prijevodu znači novi grad, da se prvi tamburaški amaterski sastav ovog kraja nazivao Parizeri (jer su slavu stekli u Parizu), te da je u Iloku bila prva kavana na ovom dijelu Europe? Isto tako zanimljivo je i da u Iloku i danas žive Slovaci čiji su običaji i danas vrlo zanimljivi.
Kako bi to bilo da se u Srijemu nije popila i fina domaća rakija? Da ne mora biti samo od šljive pokazali su nam u jedinoj registriranoj destileriji ovog kraja, prekrasnoj destileriji Barbarić čija je rakija Traminka dobila i brojne nagrade!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.