sobno bilje

Biljka koju bi svatko trebao imati u spavaćoj sobi jer sjajno pročišćava zrak

12.03.2022.
u 07:00

Gardenije vole puno vlage i mnogo svjetlosti. Ipak, treba ih zaštiti od izravnih sunčevih zraka. Idealna temperatura za uzgoj ovog cvijeta je od 16 do 24 stupnjeva

Gardenija je predivna biljka koju nije teško uzgajati. Potječe iz Južne Afrike i Južne Azije. Vrsta koja se najčešće uzgaja u kućama je Gardenia jasminoides. Gardenije vole puno vlage i mnogo svjetlosti. Ipak, treba ih zaštiti od izravnih sunčevih zraka. Idealna temperatura za uzgoj ovog cvijeta je od 16 do 24 stupnjeva pa se u nas najčešće uzgaja kao sobna biljka.

Krajem proljeća i početkom ljeta pojavljuju se prvi pupoljci i tada je idealna temperatura za razvoj cvjetova. Ako se temperatura naglo mijenja, može doći do opadanja cvjetova. Gardeniju zalijevajte redovito mlakom vodom. Ljeti malo pojačajte zalijevanje ali svaki put prije ponovnog dolijevanja vode pričekajte da se površinski sloj zemlje osuši.

1/7

Povremeno prskajte listove, ali dobro pazite na njene delikatne cvjetove koji bi od kapljica vode mogli promijeniti boju. Ljeti prihranjujte biljku svaka dva do tri tjedna. Ima vrlo ugodan miris te čisti zrak pa je jedna od biljaka koje su sjajn izbor i za spavaću sobu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije