Tko to može platiti?

Ludilo brale: Cijene stanova u Splitu otišle u nebesa, više nije dosta ni 5 tisuća eura po kvadratu

Njuškalo.hr
18.01.2024.
u 06:00

Najviše se uvijek priča o najvećem nekretninskom tržištu, onom zagrebačkom, ali cijene stanova u Splitu u novoj, 2024. godini bilježe znatan skok

Cijene nekretnina u cijeloj zemlji posljednjih godinu i pol prilično su nepredvidljive i, u pravilu, sve više. Najviše se uvijek priča o najvećem nekretninskom tržištu, onom zagrebačkom, ali cijene stanova u Splitu u novoj, 2024. godini bilježe znatan skok. Izdvojili smo stanove koji se prodaju za više od 5, a u nekim slučajevima i za više od 6 tisuća eura, a oglašeni su na njuškalu.

Jednosoban stan, 280.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Pazdigrad, jednosoban stan 44m2, 2. kat manje zgrade, južne orijentacije. Sastoji se od jedne spavaće sobe, dnevnog boravka s kuhinjom i trpezarijom, kupaonice i prostrane lođe. Stan je kompletno sređen, predivan pogled na more.

Penthouse, 670.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Stan smješten na izvrsnoj lokaciji s otvorenim pogledom na more i otoke. Ima 103 m2, te se sastoji od hodnika, prostranog dnevnog boravka i blagovaonice, kuhinje i ostave, tri spavaće sobe, kupaonice s jacuzzijem i dodatnog wc-a te velike terase od 32 m2 s koje se pruža predivan pogled na more. Stan je kompletno južne orijentacije, smješten na petom katu zgrade s liftom. U cijenu stana su uključena i dva garažna mjesta. Svako garažno mjesto ima 14m2, nalaze se jedno do drugog zbog čega se lako mogu zatvoriti i spojiti u veliku garažu od 28m2.

Trosoban stan, 650.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Komforni trosobni stan u novijoj zgradi na Žnjanu. Stan se nalazi u visokom prizemlju. Sastoji se od ulaznog dijela sa walk in ormarom, kuhinje s blagovaonicom i dnevnim boravkom, tri odvojene spavaće sobe, hodnika, 2 kupaonice, 2 lođe. Orijentacija stana jug-zapad. Stanu pripadaju 2 garaže iz koje se liftom dolazi do stana. Mogućnost korištenja vanjskih parkirnih mjesta oko zgrade. Ista ima dva odvojena ulaza. Stan je potpuno opremljen vrhunskim aparatima i između ostalog ima električne rolete, podno grijanje u kupaonicama, klime...

Stan, 79 kvadrata, 440.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Stan s velikom terasom na Žnjanu, površine 79 m2. Nalazi se u prizemlju stambene zgrade, južne orijentacije.
Sastoji se od: kuhinje s blagavaonicom i dnevnim boravkom s izlazom na terasu, dvije spavaće sobe (jedna također ima izlaz na terasu), kupaonice i  ulaznog dijela (hodnika). Stan je jako ugodan, prozračan, pun sunca i svjetlosti tokom cijelog dana,
a specifičnost i posebnost mu pruža atraktivna lokacija u blizina plaže i mora.

Pazdigrad, 58 kvadrata, 318.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Stan se sastoji od dvije spavaće sobe, prostrane kupaonice, potpuno opremljene kuhinje i ugodnog dnevnog boravka s pripadajućom blagovaonicom. Svaka soba besprijekorno se povezuje kroz prostrani hodnik. Jedan balkon pruža panoramski pogled na more i okolnu četvrt, dok drugi pruža pogled na glavnu prometnicu koja povezuje Split i Podstranu, zajedno s pogledom na  zaleđe Splita. Smješten na 7. katu zgrade izgrađene 2003. godine, ističe se ugodnim i potpuno namještenim interijerom.


 
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar vila velebita
vila velebita
07:55 18.01.2024.

Što se dogodilo s npr. kampusom Borongaj.... Tendencija mora biti da imamo osiguran studentski smještaj za svakog redovnog studenta!!!

Avatar vila velebita
vila velebita
07:52 18.01.2024.

Masa ljudi je novce pospremila u stanove i ostale nekretnine, jer se na banci ne isplati držati. Problem nastaje za mlade ljude koji bi željeli zasnovati obitelj. Na ovaj način im to postaje nemoguće i prisiljeni su odlaziti trbuhom za kruhom. Način na koji bi se smanjio barem malo pritisak i potražnja je gradnja studentskih domova, kako studenti koji su redovni ne bi morali uopće ići u privatni smještaj. Porez na nekretnine bi na neki način odvratio ljude od spremanja novca u nekretnine... Disipiranje i ulaganje u razvoj drugih regija Hrvatske, pa ne bi svi hrlili u Zagreb ( i eventualno neke druge veće gradove). Mladi čovjek koji danas želi raditi u Hrvatskoj mora doći u Zagreb....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije