LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Stanar ili podstanar

Kriteriji odabira agencije za nekretnine

Na tržištu postoji velik broj agencija za nekretnine i ne nude sve jednaku kvalitetu usluge
15. listopada 2018. u 13:01 2417 prikaza
Kriteriji odabira agencije za nekretnine
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon što se donese odluka o prodaji ili kupnji nekretnine, javlja se pitanje kome povjeriti tako važnu zadaću. Na tržištu postoji velik broj agencija, ali kako prepoznati koja je kvalitetna i najbolja za vas? Jelena Kravoščanec Todorović iz agencije za nekretnine Opereta pojašnjava kriterije koje svakako treba uzeti u obzir pri odabiru agencije za nekretnine koja će najbolje zastupati interese klijenta.

Kvalitetna agencija mora znati slušati potrebe i želje klijenta, te pronaći način kako provesti cijeli proces uz što manje stresa. Prilikom odabira svaki klijent bi trebao voditi računa o imidžu agencije i njezinoj tradiciji, odnosno koliko dugo posluje na tržištu, kakvu ponudu ima, koliko ulaže u marketing i stvaranje brenda, te kakve preporuke ima.

Kriteriji odabira agencije za nekretnine | Autor : PROMO Foto: PROMO

Ono što još razlikuje kvalitetnu agenciju od nekvalitetne jest ponuda koju ima. Ponuda treba biti jasno prezentirana i raznolika s realnim cijenama. Posao agenta za nekretnine je upoznati klijenta s realnom tržišnom cijenom, eventualnim nedostatcima ili prednostima određene nekretnine i svakako provjeriti pravni status nekretnine.

Svaka profesionalna agencija koja se bavi djelatnošću posredovanja mora biti upisana u imenik agencija koji je objavljen na stranicama Hrvatske gospodarske komore. Svaki agent treba imati licencu za posredovanje te također biti upisan u imenik agenata. Imenik agencije i agenata je transparentan i dostupan svima na internetu.

Agencije koje žele pružiti kompletnu uslugu svojim klijentima i potpunu pravnu sigurnost, poput Operete, imaju odvjetnički tim s kojim surađuju i koji se bave zemljišno-knjižnim pravom, te koji će znati dati ispravan pravni savjet. Pravne usluge koje kvalitetne i iskusne agencije uključuju u svoju proviziju, a u suradnji s odvjetničkim timom su provjera dokumentacije, izrada kupoprodajne dokumentacije, organiziranje ovjere kupoprodajnog ugovora i po potrebi solemnizacije ugovora o kreditu kod javnog bilježnika, predaja upisa založnog prava, dostava rješenja o upisu hipoteke i zk. izvatka za banku, predaja prijedloga za upis prava vlasništva na gruntovnicu.

Kriteriji odabira agencije za nekretnine | Autor : PROMO Foto: PROMO

Odabirom kvalitetne agencije štedite vrijeme, što je danas jako bitno. Ukoliko kupujete nekretninu, nakon što agentu date nalog on će napraviti odabir nekretnina samo za vas. Nekretnine koje će vam ponuditi bit će sa sređenom dokumentacijom i pripremljene za prodaju. Nećete gubiti vrijeme na pregled loših i nepotpunih oglasa, ili obilaske nekretnina koje vam uopće ne odgovaraju. Ukoliko prodajete nekretninu kvalitetnom prezentacijom nekretnine, tlocrtom i dobrim slikama, te profiliranim kupcima koji će doći pogledati nekretninu, svakako ćete uštediti svoje vrijeme. Danas agencije ulažu puno u kvalitetu prezentacije nekretnine, kao i cjelokupni marketing, te edukaciju svojih agenata koji će znati prepoznati potrebu svog klijenta.

Nakon što se pravni posao realizira klijenti plaćaju uslugu posredovanja, koja nije samo spajanje kupca i prodavatelja, nego puno više. Posao agenta za nekretnine je vrlo kompleksan i zahtjeva znanje iz različitih područja.

U Opereti vjerujemo da ne postoji ništa snažnije ili važnije od doma. Zato već 15 godina uspješno poslujemo na tržištu nekretnina na području Zagreba i okolice te hrvatske obale i pomažemo ljudima da pronađu nekretninu svojih snova i uspješno prodaju svoje nekretnine. Naša ideja poslovanja je da budemo one stop place. Mjesto na koje će klijent doći i dobiti potpunu uslugu, bilo da se radi o kupcu ili prodavatelju. Tako da u suradnji sa sestrinskim firmama nudimo svojim klijentima usluge projektiranja, uređenja interijera, izradu energetskog certifikata, sređivanja dokumentacije i savjetovanja vezano uz financiranje kupnje. Naš stručni tim od preko 25 licenciranih agenata i suradnika koristi najbolje alate i ulaže maksimalan trud za ostvarenje naše misije, etički i iskreno služiti ljudima kako bi osjetili snagu pravog doma.

Kriteriji odabira agencije za nekretnine | Autor : PROMO Foto: PROMO

Na tržištu postoji velik broj agencija za nekretnine i ne nude sve jednaku kvalitetu usluge. Svakako je potrebno uzeti vremena i pažljivo odabrati partnera. Preporuka je da to bude ona koja nudi kompletnu usluga za klijenta (od pripreme nekretnine za prodaju do upisa vlasništva kupca), s raznolikom ponudom, izgrađenim brendom i da ima "ono nešto" što čini svaku agenciju posebnom. Mi već znamo koja je agencija najbolji izbor, a vjerujemo da je i Vaš izbor upravo Opereta.

Operetinu ponudu nekretnina možete pogledati na linku, a u nastavku smo izdvojili nekoliko kuća i stanova iz ekskluzivne ponude nekretnina, dostupne samo u Opereti:

Stan Zagreb Oranice

Stan Zagreb Jordanovac

Stan Zagreb Jarun

Stan Zagreb Trešnjevka

Stan Zagreb Špansko

Kuća Zagreb Granešina

Kuća Zagreb Odra

Kuća Pula Karšiole