Uspješan gastroprojekt Mime’s, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova oca, započeo je još ove zime na zagrebačkom Fuliranju za vrijeme Adventa. Osim svojom neobičnom kućicom, Mime’s se izdvajao i aromama i samom ponudom, a odnedavno je otvoren i istoimeni restoran, predivna priča u kojoj autohtonih okusa ne nedostaje. Cijeli meni temelji se na domaćoj kuhinji.
U raznolikoj ponudi Mime’sa možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča. Cilj maštovite ekipe ove priče je biti „šnicl bar“. Kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda s voditeljem restorana Antom Žderom zaslužni su za maštovit, a opet jednostavan meni. Finoću menija prati i pomno isplaniran interijer.
Samim ulaskom u restoran pogled bježi na sve strane. Glavna zvijezda interijera je strop koji izgleda poput freske, tako da će vam pogled sigurno često bježati „prema gore“. Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine. Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela, prazni okviri...
Reljefni i iznimno fotogenični zidovi, poput plave štukature i jednog zida od opeke, savršeno zaokružuju cijeli prostor i samim izgledom čine ugodnu, domaću atmosferu. Crne fotelje i mramorni stolovi odaju dojam dobre stare klasike i elegancije, a baršunaste plave stolice upravo ih svojom bojom dodatno naglašavaju.