DOBAR SPOJ

Zelene i crvene nijanse oživjele minimalistički dom

moderan stan london
Foto: domusnova.com
1/16
09.11.2015.
u 11:30

Moderna kuća od 200 četvornih metara u Londonu izbjegla je hladnoću unošenjem drveta i toplih nijansi u interijer

Smještena na uskom pojasu zemljišta koje se nalazi između velike prometnice i kanala Grand Union u zapadnom Lonodnu, kuća od 500 četvornih metara doživjela je temeljitu preobrazbu zahvaljujući intervenciji Adyaj studija.

Arhitekti su ispunili želju vlasnika da kuća bude moderna i posebna, a da se istovremeno uklapa u ambijent starih ciglenih zdanja u svojoj okolini. Tako se dobila kuća snažne osobnosti koja se ogleda izvana modernom svijetlom aluminijskom fasadom, ali i iznutra hrabrim odabirom materijala, boja, izgleda svih prostorija, uključujući i hodnik i kupaonicu.

Foto: domusnova.com

Iz klasičnog i prilično derutnog doma postala je intervencijom arhitekta suvremen dom bez detalja i boja u kojem dominiraju moderni materijali poput stakla, betona i željeza. Brušeni beton se, umjesto na podovima, kako bi se očekivalo, našao na zidovima i dijelovima namještaja – kao ležište za kutnu garnituru na koju se smjestilo tekstilno sjedište te radnu plohu u kuhinji.

Foto: domusnova.com

Metal je korišten za zidne obloge te ogradu koja vodi na galeriju. Kako bi se izbjegla statičnost i hladnoća, ovim materijalima vješto su kontrapunktirani drvo u vidu stola za blagovanje i pojedinih komada namještaja te stropnih gredi i nijansi zelene, ljubičaste i crvene. Drvo je unijelo toplinu u prostor i dalo mu dašak tradicije, a boje živost i energičnost.

Foto: domusnova.com

Dovoljan broj kvadrata dao je mogućnost da dnevna zona ima galeriju na koju vode crne metalne stepenice, zatim da se prostor opremi tamnim nijansama i da se stavi veliki, dva metra dugačak luster koji daje dozu glamura.

Foto: domusnova.com

>>Raskošan stan s vrtom, bazenom i dizajnerskim namještajem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije