brzi makeover

Zavjese unose u prostor atmosferu, svjetlo pa čak i dobro raspoloženje

zavjese
Foto: Promo fotografija
1/3
20.08.2020.
u 06:30

Zavjese su onaj komad kućnog tekstila koji prostoru daju dojam elegancije, čuvaju intimnost prostora, ali stvaraju i atmosferu

Trebate li izabrati zavjese za svoj radni kutak u stanu, odaberite prozirne, bijele ili bež boje, prostoru će dati toplinu i više svjetlosti. Imate li više prozora u istoj prostoriji, možete se poigrati bojama i različitim tkaninama.

Zelena je dobra boja za deblje zavjese, a nijanse ljubičaste, ružičaste ili žute i sobu donosi svjetlo i dobro raspoloženje. Jedna od ideja je igra se s tonskim kontrastima.

Foto: Shutterstok

Treba pripaziti pri izboru tkanina za zavjese, posebno ako želimo dvostruke zavjese. Baršunaste tkanine često su vizualno teške i dobro pristaju samo u velikim prostorima, male guše.

U nižim prostorima ili primjerice u sobama u potkrovlju, da se prostor ne bi vizualno smanjio, treba staviti kraće zavjese.

Foto: Shutterstok

Ovisno o stilu uređenja, vrlo efektno mogu izgledati i kačkane zavjese. U spavaćoj sobi zavjese imaju i ulogu zatamnjenja prostora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije