Zidovi pričaju

Zavirite u slatku retro oazu u centru Zagreba

Zavirite u slatku retro oazu u centru Zagreba
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
23.01.2013.
u 18:55

Poseban ugođaj prostoru daju ilustracije...

Slastičarnica Amelie nalazi se u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, tik uz katedralu i na glasu je kao mali kafić-slastičarna koji povezuje francusku inspiraciju i tradiciju domaće kuhinje. Uređen u shabby chic stilu uz kolače pripremljene po francuskim recepturama čeka vas bogati izbor torti i kolača kao što su Brownie, Mousse choco, ali i slavni makaroni koje smo prije mogli kušati samo u svjetskim metropolama poput Pariza ili Londona. Koncem prošle godine Amelie je doživjela veliku preobrazbu.

Cijeli prostor uređen je u shabby chic stilu, od stolova i stolica do tanjurića i šalica

Cijeli interijer prošao je kroz temeljite promjene, a vlasnice su pazile posebno na sitnice, tako da su uspjele postići dojam topline i onaj tako dobar osjećaj kao da ste u svom dnevnom boravku. U ovoj slastičarnici sve je usklađeno, od ambijenta do servisa na kojima se serviraju slatke kreacije i u potpunosti se slijedi ideja shabby chica koji se u ovaj starinski prostor uklapa sjajno. Kad vas put nanese u ovu slastičarnicu imat ćete osjećaj da ste se vratili u djetinstvo, što zbog uređenja interijera, što zbog okusa kolača koji neodoljivo podsjećaju na one koje su spravljale naše bake.

Za poseban duh interijera zaslužna je i poznata domaća ilustratorica Mateja Kovač, koja je i za novu adresu slastičarnice (Dobri dol 49) izradila preko 50 novih malih priča na papiru. Ovaj put Mateja se poigrala s bojama, onim nježnim, pastelnim i veselim - cupcakesima, šalicama i naravno pokojim crtežom haljine.Ova, inače akademska slikarica, kaže kako je upravo Amelie savršen primjer prostora s duhom, ali i da pokazuje smjer u kojem želi raditi u budućnosti.

- Svojim ilustracijama reagiram na prostor i gradim priču oko njega. Na taj način spajam dvije ljubavi: dizajn i ilustraciju, ali se neću buniti ako se bavim jednim neovisno o drugom - istakla je ilustratorica.

NE PROPUSTITE: FOTO Ovo su najljepši hrvatski dnevni boravci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije