fantastičan spoj

Zavirite u pet luksuznih vila u okolici Zadra inspiriranih mediteranskom arhitekturom

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences
1/14
25.07.2023.
u 12:46

Premium oaza hedonizma i high-end usluga – ponuda Falkensteiner Resorta Punta Skala bogatija je za jedinstvene vile koje ispunjavaju visoke zahtjeve, a arhitektonski su impresivan projekt u skladu s najnovijim trendovima

”Glavna inspiracija bila nam je maksimalno iskoristiti zapanjujuće prirodno okruženje unutar kojeg se vile nalaze. Htjeli smo odati počast jedinstvenoj dalmatinskoj topologiji i Jadranskom moru”, riječi su arhitekta Stephana Varyja iz Labvert Architecture & Design iz Beča koji potpisuje arhitektonsko rješenje Luxury Villas Punta Skala, dok je za unutarnje uređenje zaslužan tim Bea Interiors Design.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Impresivna, elegantna zdanja, savršeno uklopljena u okoliš – svaka od pet novotvorenih vila u jedinstvenom Falkensteiner Resortu Punta Skala nedaleko od Zadra s pogledom na očaravajući zadarski arhipelag može primiti do 7 osoba, prostire se na 200 m2, ima privatni mediteranski vrt i grijani bazen od 40 m2. Moderan dizajn inspiriran je Mediteranom, a korištene su nenametljive harmonije boja i visokokvalitetni materijali. U skladu s mediteranskom prirodom, vile tvore organsku strukturu između unutarnjeg i vanjskog prostora. Kao poseban naglasak, pergole ne nude samo ugodan hlad već i prekrasan pogled na more.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

”Prilikom projektiranja nastojali smo stvoriti ugodan i zaštićen interijer s glatkim prijelazima između unutarnjih i vanjskih životnih prostora. Središnji element dizajna su dvokatni stupovi postavljeni ispred vila koji drže balkon i istaknuti krov pergole kako bi pružili potrebnu hladovinu. Ovi stupovi daju jedan ritam koji također povezuje pet vila u skladnu cjelinu sličnu arkadnoj strukturi”, dodaje Stephan.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Svaka vila okružena je zidovima od prirodnog kamena. Fasada prema ulici dizajnirana je tako da odaje osjećaj privatnosti i sigurnosti, s tek ponekim prozorčićem, dok vrtno pročelje ima velike staklene otvore od poda do stropa i neometani pogled na zadarski arhipelag.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

”Bilo nam je važno stvoriti harmoničnu, mirnu atmosferu kao idealan ambijent u kojem ćete svoj odmor zaista iskoristiti. Željeli smo da se vile uklope u svoje prirodno stanište jer je povezivanje s prirodom toliko važno da se duša opusti. Htjeli smo tome odati počast. Pogled na more zato zauzima središnje mjesto”, kaže arhitekt.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Vile nude maksimalnu privatnost s jedne i sve pogodnosti koje nudi resort Punta Skala s druge strane. Goste će na dolasku dočekati pjenušac, na raspolaganju su im usluge dadilje, čuvanje pasa i privatni trener, najam automobila, broda ili sportske opreme, personalizirani izleti, organizirani transferi ili pak najam limuzine.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Resort je i od ranije na glasu kao jedan od najboljih odabira za premium odmor kako za obitelji, tako i za goste željne aktivnih iskustava ili opuštajućeg odmora. Za dodatnu dimenziju doživljaja tu je i Vila domaćin i Vila Host na dispoziciji prije i tijekom cijelog boravaka, brojne usluge poput floating bruncha, organizacije događaja uz catering te brojnih doživljaja povezanih uz ljepote i atraktivnosti resorta i zadarskog podneblja.

Komentara 1

ED
edi.dizdarevic
19:50 31.07.2023.

Meni je neugodno ovakvu građevinu nazivati mediteranskom. Koji su to točno mediteranski elementi, ogromne staklene površine, ravni krov, ili možda bazen!? Čista nordijska arhitektura. Još mi samo spomenite 'pa, kamen je tu' i da je uređena minimalistički, pa idem kakiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije