Život u metropoli

Zavirite u ekskluzivnu ložu koja ima pogled na glavni zagrebački trg

09.04.2020.
u 07:00

Stan na ekskluzivnoj lokaciji stan uređen je i s komadima s buvljaka

Kad su vlasnici počeli preuređivati svoj stan na glavnom zagrebačkom trgu, željeli su da se interijer svidi njihovim brojnim prijateljima iz cijelog svijeta koji redovito k njima dolaze, da prostor bude neopterećen i oku ugodan. Preuređivanje se uglavnom svodilo na ušminkavanje stana jer su veliki građevinski radovi obavljeni još prije petnaestak godina. Tada su temeljito obnovljene sve instalacije, podovi, građevinska stolarija...

 

– Željeli smo dobiti što više slobodnog prostora s funkcionalnim elementima. Težište smo stavili na bijele plohe kako bi stan izgledao svijetlo, optimistično, uredno i udobno. Šminkanje stana uglavnom se odnosilo na sitne detalje koji prostor čine toplijim i ponekim komadom namještaja – rekla je vlasnica Maja Novak i dodala da nisu surađivali ni s arhitektima ni s dizajnerima. Interijer je osmislila po principu "sam svoj majstor" sa suprugom Tihomirom.

No, konzultacije s arhitekticom Grušom Bauman ipak su dobrodošle pri uređivanju kupaonice koja je dobila sasvim novi izgled, a zahvaljujući prostranu hodniku uspješno je i proširena.

 

Zgrada s potpisom

Stan ima tek nešto više od pedeset četvornih metara, a postavljen je u smjeru sjever-jug. Nalazi se u jednoj od poznatijih zagrebačkih zgrada, sagrađenoj 1936. godine, a njezine projekt potpisao je Piacentini. Zgrada nekadašnjeg Assicurazionija Generalija neobičnog je peterokutnog oblika, a tako je konfiguriran i stan. Dugačak je i krivudav, a posebnost je i ta što gotovo nijedan zid u stanu nije pod kutom od 90 stupnjeva.

 

– I ulaz u zgradu je vrlo ekskluzivan. Osjećaj je stvarno prekrasan, mramorni zidovi i podovi, lijepa rasvjeta, sve čisto, uredno, odlično održavano. Desno od ulaza nalazi se čak i portirnica, ali, nažalost, godinama nema portira u njoj.

 

Ekskluzivna pozicija stana osigurava poseban pogled. Najdraži dio stana nam je dnevni boravak jer je prostran, prozori su veliki te ima puno svjetla, a pruža se prekrasan pogled na katedralu, Dolac i početak Tkalčićeve ulice.

 

Fantastično je promatrati prolaznike i gradsku vrevu iz "ekskluzivne lože" – kazala je Maja i priznala da se, kad se doselila u stan koji je u vlasništvu suprugove obitelji, osjećala kao Alisa u zemlji čudesa.

"No name" namještaj

Namještaj je odasvuda pomalo. Krevet i ugradbeni ormari u hodniku i spavaćoj sobi rađeni su po mjeri. Policu pokraj kreveta u spavaćoj sobi dizajnirao je i napravio Tihomir. Dio namještaja u dnevnom boravku je iz Ikee.

 

Kauči su "no name", ali Maji su se svidjeli jer je print crno-bijeli. Sve se to dobro složilo s ostatkom namještaja. Visoki starinski stalci na kojima stoji telefon i cvijeće kupljeni su na sajmu antikviteta na Britancu. Maja i Tihomir dali su im vlastiti štih obojivši ih u bijelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije