fina kapljica

Zakoračite u svijet prozračnih i svježih POP ART vina idealnih za ljetne večeri

14.07.2021.
u 09:26

Vinarija Puklavec Family Wines iz Ormoža prepoznatljiva je po svojim kvalitetnim i luksuznim okusima, stoga su zasluženo među najboljim vinarijama ovih prostora

Ljeto je u punom zanosu, a spas od visokih temperatura najbolje je potražiti u debelom hladu uz dobro ohlađena osvježavajuća pića i lagane ljetne zalogaje. Upravo takvo druženje održano je u samom srcu Zagreba, u restoranu Lari&Penati. Uz, na pravu temperaturu ohlađena Jeruzalem Ormož i POP ART vina, za dobro uparenu hranu bio je zadužen  Igor Tomljenović iz Lari&penati.

Najljepše doba godine idealno je za uživanje u životu, a sinonim za taj hedonizam je dobra hrana i vrhunsko vino. Jeruzalem Ormož vina idealna su za ljetna uživanja, a sa svojim nježnim, svježim i voćnim okusima  doprinijet će samo još boljem doživljaju slobode. Na druženju se točiloi pjenušce Muškatna penina, Art Edition i vina sauvignon & sivi pinot, muškat ottonel, chardonnay i POP ART vina.

Ormoški enolozi, koji već desetljećima pažljivo nadziru kvalitetu i inovativnost svoje vinske kapljice, netom prije početka ovogodišnjeg dugo očekivanog ljeta predstavili su novo vino koje dopunjuje bogatu ponudu linije bijelih vina Jeruzalem Ormož. Tijekom njegove kreacije postavili su si pitanje što je zapravo ženi potrebno? Za čim žudi? Sorta Muškat Ottonel dala im je odgovor jer spaja prepoznatljivu muškatnu aromu, sladak okus i manji sadržaj alkohola koji osigurava lakoću i svježinu. Rezultat je prekrasno aromatično, lagano i pitko vino slađeg okusa koje će razmaziti sva vaša osjetila.

Vinski podrum Puklavec Family Wines ruši tabue robnom markom vina Jeruzalem Ormož i predstavlja dva nova proizvoda koja predstavljaju vino u potpuno novoj kategoriji zabavnih vina. Najbolje se mogu opisati kao luda, otkačena, posebna, drugačija, šarolika i, ponajprije, zabavna. Kažu da nisu samo stvorili nova vina, već i novi vinski pokret koji se na svjež i drugačiji način obraća mladima. Nova Pop Art vina komuniciraju bojama, vole ekstreme i igraju se elementima animiranih crtića, ikona te retro futurističkih elemenata. Vinski dvojac POP ART uključuje mušku i žensku varijantu koje se međusobno razlikuju okusom, ali i karakterom. U podrumu kažu da je muškarca i ženu teško zadovoljiti istom bocom vina, zato su kreirali različite boce: za njega polusuhi cuvée od sorti sauvignon i chardonnay, a za nju slatki muškat koji je kombinacija njezinih omiljenih sorti – muškat ottonel i žuti muškat.

Vinarija Puklavec Family Wines iz Ormoža prepoznatljiva je po svojim kvalitetnim i luksuznim okusima, stoga su zasluženo među najboljim vinarijama ovih prostora. Jeruzalem Ormož njihov je najprepoznatljiviji brend, a u svom portfelju imaju još brend Seven Numbers koji je ekskluzivna linija njihovih najboljih vina za gastronomiju, izvozni brend za strana tržišta puklavec & friends, njihova makedonska crvena vina Instinct te tradicionalni slovenski brand Ljutomečran. Njihova vina su svježa, voćna i vrlo pristupačna, a predanim radom, trudom i otvorenošću za istraživanjem zacementirali su se u sam vrh gastro scene. Prošli tjedan su tako na Decanter World Wine Awards 2021 osvojili rekordne 24 medalje za svoja vina, od čega 2 zlatne, 6 srebrnih i 16 brončanih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije