LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Zagrebački studio „Dva arhitekta“ osvojio prestižnu američku nagradu

Za navedeni projekt, studio „Dva arhitekta“ koji predvode Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković ove je godine već osvojio najvišu državnu Nagradu 'Vladimir Nazor' te međunarodnu BIG SEE Architecture award
19. rujna 2019. u 10:02 0 komentara 197 prikaza
Pogledajte galeriju 1/12

Arhitektonski studio „Dva arhitekta“ dobitnik je američke nagrade Architecture MasterPrize 2019 za Vinariju Galić u Kutjevu i to u kategoriji najboljih svjetskih ostvarenja arhitektonskog projektiranja u domeni industrijske arhitekture.

 | Autor :

Za navedeni projekt, studio „Dva arhitekta“ koji predvode Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković ove je godine već osvojio najvišu državnu Nagradu 'Vladimir Nazor' te međunarodnu BIG SEE Architecture award.

 | Autor :

Vinarija u Kutjevu pojavljuje se kao razvoj prethodno projektirane vinarije u Radovancima. Objekt nastaje u samom centru Kutjeva te zbog prebacivanja iz potpuno prirodnog okruženja u jednu znatno urbaniju situaciju dolazi i do kompletnog zaokreta u arhitektonskom smislu. Jednostavno i jasno arhitektonsko oblikovanje inspirirano je tradicionalnim vinskim podrumima te autohtonim seoskim kućama.

 | Autor :

„Zaokret od tradicije javlja se kod unutrašnjeg rasporeda vinarije. Bačve za pohranu vina tradicionalno se smještaju pod zemlju u vinske podrume. Takvo oblikovanje bilo je onemogućeno zbog prirodne konfiguracije terena, ali i zbog težnje za neposrednim kontaktom bačava i unutrašnjeg prostora s ulicom i prolaznicima. Stoga bačve smještamo u sjenu tamnog stakla i masivnih betonskih lukova koji vinariju otvaraju prema ulici. Takvim rasporedom, hrastove bačve unutar „uličnog izloga“, tvore tampon zonu između unutrašnjeg i vanjskog prostora.“ – rekao je Zoran Zidarić.

 | Autor :

Svečana dodjela nagrada održat će se 14. listopada u jedinstvenom ambijentu muzeja Guggenheim u Bilbau u  Španjolskoj.

Stilski bombon Dom dizajnerice interijera skriva puno odličnih ideja kuća Mallorca DOM DIZAJNERA Biste li se preselili u ovu kuću ili vam je prekičasta?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.