Genijalno

Zagrebački odvjetnik ima bolji ured nego momci s Madisona

Foto: Duško Vlaović
1/8
07.11.2019.
u 11:53

Uredski prostor samozatajnog odvjetnika i strastvenog kolekcionara Marka Kallaya dizajniran je u sivoj boji, ali i s umjetninama iz osobne kolekcije odvjetnika, a uređenje potpisuje poznati domaći studio Stairwell&Loft

Raditi u prostoru u kojem istovremeno uživate u onome što vas ispunjava poslovno i privatno zasigurno je privilegija, a posebno kada to zadovoljstvo dijelite sa svojim poslovnim partnerima i klijentima.

Upravo takav, poseban doživljaj, pružaju uredski prostori samozatajnog odvjetnika i strastvenog kolekcionara Marka Kallaya, smješteni na trećem katu Iličkog nebodera s prekrasnim pogledom na glavni zagrebački trg, koji su upravo doživjeli svoju interijerističku i vizualnu preobrazbu.

Za projekt uređenja i opremanja interijera angažiran je tim arhitekata i dizajnera zagrebačkog studija Stairwell&Loft na čijemu je čelu dizajner interijera Boran Petljak, a sve pod kreativnim vodstvom Duška Vlaovića.

Foto: Duško Vlaović

Interijerom prevladavaju stroge sive nijanse u kontrastu s drvenim oblogama zidova. Monumentalni pult u ulaznom prostoru napravljen je od prirodnog crnog kamena, dok je veliki konferencijski stol izrađen od željeza. Najveći dio 'taylor-made' namještaja i opreme izrađeni su za potrebe ovih ureda, dok su za drugi dio pomno odabrani klasici dizajna. Osim jedinstvene panorame grada, nezaobilazni dio interijera postala je i reprezentativna umjetnička zbirka KALLAY Collection. Izbor iz privatne kolekcije umjetnina Marka Kallaya čini oko 25 izloženih vrhunskih djela hrvatske suvremene umjetnosti, što ovaj ured čini i svojevrsnom galerijom. Dizajneri su tako u prostoru savršeno povezali strast prema pravu i umjetnosti koju vlasnik dijeli sa svojim partnerima, ali i klijentima.

Foto: Duško Vlaović

Vizualni identitet ovog odvjetničkog ureda kao i same zbirke KALLAY Collection, dizajnirao je studio Manasteriotti. Baziran na tipografskom rješenju logotipa, identitet je suzdržan i profinjen, otisnutim poslovnim materijalima dominiraju tamnosive nijanse u kombinaciji sa zlatotiskom a cijeli sustav komunicira stručnost, iskustvo i vrhunsku uslugu u najsloženijim pravnim problemima.

Foto: Duško Vlaović
Ilički neboder na adresi Ilica 1 najistaknutiji je dio vizure glavnog zagrebačkog trga. Osim što ga povijest bilježi kao prvi poslovni neboder u Hrvatskoj tada je bio i najviši poslovni neboder u cijeloj Jugoslaviji. Gradnja je počela 1957. godine i trajala je godinu dana. Kasnije su ovdje smješteni Ferimportovi uredi, a otvoren je i vidikovac za građane. Visok je 70 metara u koje je smješteno 17 katova, na zadnjem katu uređen je restoran, koji je pretvoren u kratkotrajni disko-klub ranih devedesetih godina. Ilički neboder bio je prva zgrada u tadašnjoj Jugoslaviji koja je imala aluminijsku fasadu. Neboder je otvoren 22. kolovoza 1959. godine, a otvorio ga je zagrebački gradonačelnik Većeslav Holjevac. Godine 2007. postavljanjem ploča od tamnosivog stakla obnovljena je fasada.

Komentara 1

DO
doktorica
17:05 07.11.2019.

neznam šta je tu genijalno,osim pogleda na panoramu Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije