LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Stan s najmodernijom kuhinjom koju ste ikad vidjeli

Na posljednjem katu nebodera u Tel Avivu nalazi se stan kojem je glavni adut prekrasan pogled na prirodu i more u daljini
13. ožujka 2020. u 10:03 1 komentara 18153 prikaza
michal schein stan
Foto: michalschein.com
Pogledajte galeriju 1/10

U jednom od atraktivnijih dijelova Tel Aviva, Sea Breezu, koji se proteže uz morsku obalu, arhitektica Michal Schein dobila je zadatak preuređenja stana od 100 m2 na posljednjem katu nebodera.

Arhitektica je bila svjesna kako u tom stanu nema ništa ljepše od njegova pogleda te da sve treba biti usmjereno na to. Velike staklene stijene u dnevnoj sobi te kuhinji naglašavaju pogled na terasu, odnosno obalu i plavetnilo.

Osim instalacija, u stanu su mijenjane i podne obloge u svim prostorijama te sanitarije u kupaonici i kompletna kuhinja koja je zapravo najmoderniji dio stana. Sivi i crni tonovi, minimalistički dizajn geometrijskih linija, bojani zid umjesto keramičkih pločica te radna ploha koja je ujedno i stol za blagovanje slijede najnovije trendove.

michal schein stan | Autor : michalschein.com Foto: michalschein.com

Moderna estetika stana postignuta je i izborom materijala – čelikom, granitom, kožom i plastikom. Ostatak stana također je u neutralnim, ali svjetlijim tonovima s kolorističkim iskorakom u kontrastnu boju tirkiza na ukrasnim jastucima na obje garniture – onoj u dnevnom boravku i na terasi. Odabirom ove boje arhitektica je htjela povezati prostor s okolišem, odnosno morem. Stoga je i prostor terase zamišljen kao produženi dnevni boravak.

michal schein stan | Autor : michalschein.com Foto: michalschein.com

Neutralni tonovi, osim tirkiznim detaljima, kontrastirani su i komadima namještaja od prirodnog drveta, poput komode i kožnim svijetlosmeđim naslonjačem i tabureom u dnevnom boravku. Različitim svjetlosnim objektima željela se postići veća originalnost, ali i intimnost u stanu.

michal schein stan | Autor : michalschein.com Foto: michalschein.com

Cijela dnevna zona – kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak su u staklenim stijenama koje donose više prirodnog svjetla i pružaju bolji pogled na prekrasan okoliš.

ukradi ideju U samo par poteza do najljepše sobe za bebu U trendu Kako će izgledati stanovanje u budućnosti? Živjet ćemo u manjim stanovima, ali zdravije
  • mare37.2:

    Gdje je ta najmodernija kuhinja koju smo ikada vidjeli? Ja vidim samo kuhinju