Domaći dizajn

Zagrebački aerodrom ima novi identitet i interijer, i to s potpisom brenda Prostoria!

Foto: Prostoria
1/10
24.07.2020.
u 13:01

Projekt rekonstrukcije Terminala Generalne avijacije potpisuje arhitektonki studio GEplus arhitekti, a njime konceptualno dominira ideja neba kao apsolutnog medija kojeg se doživljava tijekom putovanja

Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. uključila je Prostorijin namještaj u recentne projekte rekonstrukcije Terminala generalne avijacije (TGA) i interijerske renovacije VIP salona unutar putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman s vizijom promoviranja destinacije vrhunskim dizajnom i domaćom proizvodnjom.

Foto: Prostoria

Projekt rekonstrukcije Terminala Generalne avijacije  potpisuje arhitektonki studio GEplus arhitekti, a njime konceptualno dominira ideja neba kao apsolutnog medija kojeg se doživljava tijekom putovanja. Dizajn ikona Prostorije – naslonjač Polygon – ispunjava ulazni foyer, skladno se uklapajući u dostojanstveni avijatičarski identitet prostora.

Foto: Prostoria

Doživljaju vrhunskog komfora VIP salona TGA doprinose i sofa Cloud te ekspresivni naslonjači Trifidae, pored kojih su u prostoru položeni niski stolići Strain.

Foto: Prostoria

Korisnici ovog salona uglavnom su putnici privatnih zrakoplova te stoga odiše intimnijom atmosferom ispunjenu dobrodošlicom, u odnosu na nijansu korporativniji ton VIP salona putničkog terminala. U uređenje interijera Vip salona TGA uključili su se i Maja Francuz i Petar Rogošić iz tvrtke Međunarodna zračna luka Zagreb d.d.. 

Foto: Prostoria

U drugom objektu, unutar putničkog terminala zračne luke Franjo Tuđman arhitektonski studio Poparh dizajnirao je novi VIP salon površine 210m2 kojim se od namještaja ističu visoki naslonjači Trifidea u tkanini i koži.

Foto: Prostoria

One naglašavaju njegov korporativni karakter i doprinose funkciji opuštanja za vrijeme boravka u salonu, zajedno s naslonjačima Segment i niskim stolićima Frame.

Foto: Prostoria

Veće modularne kompozicije sofe Segment i barskih stolaca Monk prostiru se lounge zonom Međunarodnih odlazaka, a zahvaljujući njihovoj udobnosti, ova je lokacija zračne luke postala omiljenim boravištem putnika prije polijetanja. Njegov interijerski koncept dizajnirao je arhitektonski studio Kincl.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije