DOMAĆI DIZAJN

Za više reda, ali i stila u domu: stalci One Day Stand

željka zrnić one day stand
Foto: Marija Gašparović
1/9
27.03.2020.
u 07:00

Samouka dizajnerica Željka Zrnić svome brandu Mobiliar dodala je stalak za odlaganje odjeće kako bi se stvorio red u spavaćoj sobi ili kupaonici

Mnoštvo stvari kojima su pretrpani naši domovi, garaže i vikendice je ono što muči gotovo svakoga. Čak i onda kada nismo šopingholičari i kada smo doista disciplinirani u pospremanju i ne zadržavamo u domu stvari koje nam ne trebaju.

željka zrnić one day stand
1/26

Svatko od nas bi jednom tjednom mogao sakupiti barem jednu vrećicu stvari koje mu više ne trebaju ili jednostavno više nisu za upotrebu. No, uz te stvari kojih bi se trebali riješiti, postoje i one koje doista upotrebljavamo, ali kojih je toliko puno da nam znaju zadavati glavobolju. Usto, trošimo i puno vremena na njihovo organiziranje i slaganje u ladicama, ormarima i na policama.

Jedne od tih stvari su i odjevni predmeti. Problem nastaje zbog skučenog prostora i nedovoljno mjesta za svu odjeću, ali i zbog toga što nakon jednog nošenja ne smatramo ispravnim vratiti tu odjeću u ormar ili na policu, nego ih želimo staviti na čekanje do idućeg dana i odlaska na posao.

Foto: Marija Gašparović

Kako rješiti taj problem odjeće koja je u fazi nošenja odnosno u 'opticaju' a da istovremeno bude sve složeno i uredno, a usto estetski lijepo dosjetila se mlada zagrebačka dizajnerica Željka Zrnić. Nakon atraktivnih metalno-plutenih stolića A3 i B3, samouka dizajnerica, inače ekonomistica zaposlena u jednoj branding agenciji, uspjela je naći vremena za svoju najveću ljubav – oblikovanje te stvoriti novi proizvod unutar svoga branda Mobiliar.

Riječ je o One Day Standu, stalku od metala i hrastovog drveta koji ručno izrađuju lokalni obrtnici na koji možemo odlagati upravo takve komade odjeće koje bismo inače držali po krevetu, stolicama, naslonjačima.... te usput i dobrano zgužvali, što zahtijeva ponovno peglanje.

Foto: Promo
Prvi Željkin rad bio je također uporabnog karaktera - stolići A3 i B3

- Projekt je nastao iz svakodneve rutinske operacije - konstanstnog prebacivanja nošene odjeće sa stolice na krevet, s kreveta na stolicu i tako unedogled. Iako postoje rješenja za odlaganje odjeće, ona od nas traže ono što im ne želimo dati kada umorni dođemo kući - trud i pedantnost. Ideja je bila stvoriti vješalicu ili stalak za odjeću koji neće negirati naše navike, već ih suprotno tome, prigrliti – kaže Željka Zrnić, inače velika obožavateljica radova slavne španjolske produkt dizajnernice Patricije Urquiole.

Svoju ljubav prema njezinim radovima Željka objašnjava senzibilitetom prema bojama, materijalima i oblicima koje ima Urquiola.

>>10 neodoljivih noviteta domaćeg produkt dizajna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije