moderan dizajn

Vodimo vas u senzacionalan ured zagrebačke tvrtke u VMD-ovom neboderu

24.02.2021.
u 10:32

Hit među zaposlenicima su moderno opremljene telefonske govornice koje obavljanje poziva dižu na jednu sasvim novu razinu

Razvojni centar za digitalne tehnologije Porsche Digital Croatia predstavio je novouređeni radni prostor za svoje djelatnike na 9. katu VMD-ova nebodera u zagrebačkoj Strojarskoj ulici. Na prvom je mjestu funkcionalnost, dok se u dizajnu očituje spoj istraživačke razigranosti Infinuma i tradicije Porschea.

Porsche Digital Croatia ured prostire se na 350 m2. Dizajn potpisuje kreativna direktorica i vlasnica Leskovar studija – Vlatka Leskovar Zidar. Kako Vlatka ističe, ideja za dizajn i organizaciju uredskog prostora proizašla je iz koncepta „digitalne uredske oaze“. Koncept se temelji na jednostavnosti i estetici, povezujući zelenilo biljaka, neutralne zemljane tonove i materijale s prepoznatljivim, ali suptilnim Porsche Digital identitetom.

- Glavna misao vodilja bila je stvoriti otvoren i prozračan prostor koji potiče kreativnost i komunikaciju, a istovremeno pruža zaposlenicima ugodniji rad i privatnost, kaže Vlatka, dodajući:

- Dosta elemenata dizajnirano je po mjeri, kao što su, na primjer, velike žardinjere s klupom koje dominiraju u otvorenom prostoru, a primarna im je svrha suptilno i nenametljivo odvajanje radnih zona. Za biljke je bio zadužen hrvatski studio Botanike, a osim što dominiraju prostorom, istraživanja pokazuju i da potiču produktivnost, dok je namještaj po mjeri izradila domaća tvrtka InterrUPT.

Porsche Digital Croatia, kao i ostale IT kompanije, odlikuje agilni način rada, suradnja između timova, ali i samostalnost svakog pojedinog tima. Na tom tragu organiziran je i radni prostor – kombinacija open spacea s manjim prostorima za sastanke, telefoniranje i brainstorming što izvrsno potiče produktivnosti zaposlenika. Hit među zaposlenicima su moderno opremljene telefonske govornice koje obavljanje poziva dižu na jednu sasvim novu razinu. Atrakcija je i lounge room nazvan 911 sa stolićem izrađenim od Porscheovog V8 motora.

- S planiranjem ureda počeli smo još prije pandemije, razmišljali smo kako pronaći najbolju ravnotežu između sigurnosti i udobnosti te smatramo da novi ured pruža upravo takvu atmosferu jer je prostran.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije