senzacionalan interijer

Vodimo vas u fantastičan stan u Rijeci koji je vlasnica uredila - sama!

06.12.2020.
u 07:00

Inspiraciju sam najviše nalazila na Pinterestu i Instagramu, ali sam ponekim “uradi sam” projektom doradila gotove komade namještaja i time smo dodali stanu neki naš “touch” - kaže vlasnica

Znate onu staru, ali provjereno točnu – da se najbolje stvari dogode sasvim slučajno? E pa upravo takva, slučajna, i jako dobra priča je pred vama. Priča o stanu, točnije predivnom obiteljskom domu koji je uz pomoć supruga redila Valentina Šestan. Ili, kako ju ja znam, Just.a.val. Naime, to joj je ime na Instagramu na kojem sam pronašla nju, njezine genijalne slike i genijalan dom.

Ovaj senzacionalni stan skriva se u Rijeci, ima 90-ak m2 i svaki je centimetar Valentina sama uredila.

– Stan je trosoban s dnevnim boravkom s kuhinjom i blagovaonicom, hodnikom i dvije kupaonice – objašnjava nam Valentina i brzo dodaje:

– Cijeli smo stan uređivali sami, pa i radili grube građevinske radove uz pomoć prijatelja. S obzirom na to da je zgrada s kraja 70-ih godina, bila je potrebna kompletna adaptacija – objašnjava Valentina, a kad je pitamo otkud joj inspiracija za sve te genijalne ideje koje je implementirala u svom domu, brzo odgovara:

– Inspiraciju sam najviše nalazila na Pinterestu i Instagramu, ali sam ponekim “uradi sam” projektom doradila gotove komade namještaja i time smo dodali stanu neki naš “touch”.

Kad bolje pogledate stan, vidjet ćete da je prepun detalja i originalnih rješenja, da je sve kao po špagi pa je nemoguće ne pitati vlasnicu što je od svega toga bilo najteže provesti u djelo.

– U svemu je najzahtjevnija bila kuhinja. S obzirom na to da po preporuci statičara nismo smjeli rušiti nosivi zid u kuhinji, trebali smo je smjestiti u postojeći mali prostor i iz toga izvući maksimum. Rađena je po mjeri i iskorišten je svaki centimetar doslovce do stropa – odgovara nam vlasnica. Budući da je stan vrlo poseban i izuzetno fotogeničan, zanimalo nas je koji stil je pri uređenju Valentina imala na umu?

– Svoj stil opisala bih kao kombinaciju nekoliko stilova, ali ponajviše boho i skandinavskog stila, s akcentom na zlatne detalje. Cijeli je stan jednostavnih linija i formi, a zbog zlatnih detalja odiše elegancijom.

S obzirom na to da sam već spomenula društvene mreže, točnije Instagram, na kojem Valentina ima brojne pratitelje, logično se nameće pitanje razmišlja li o karijeri influencerice.

– Na društvenim sam mrežama aktivna koliko to svakodnevne obaveze dozvoljavaju i često primim poruke vezano za savjete o uređenju interijera što mi je zapravo iznimno drago s obzirom na to da to nije moja struka. Jedini dizajn kojim se ja bavim profesionalno jest dizajniranje dječje odjeće. Stan se mijenja sezonski, a kako je sad pred nama najljepše, božićno doba, Valentina već ukrašava dom punom parom.

– Ovi će blagdani biti poprilično veseli i posebno im se veselim što zbog dekoracija, “uradi sam” projekata, lampica i mirisnih gingerbread kolačića i finih jela, a najviše zbog muža pomorca koji je ove godine napokon s nama doma, kao i moje malene nećakinje kojoj je ovo prvi Božić – ponosno ističe Valentina.

Inače, jako puno komplimenata dobiva za uređenje dnevnog boravka, kuhinje i, naravno, dječje sobe. No nije sve bilo tako idealno u startu. Naime, jedino što su vlasnici znali prije uređenja stana bilo je to da žele drveni pod, sve ostalo došlo je kasnije, kao nadogradnja.

– Najvažnije nam je da je stan prozračan i da nema tamnih boja jer ih ne volimo. Sve ostalo je došlo nekako postupno i u konačnici smo jako zadovoljni jer se zaista dobro osjećamo u svom domu, a to je najbitnije – veli Valentina. Konačan rezultat je predivan obiteljski stan s jednako divnim i pažljivo biranim detaljima, među kojima posebnu pozornost privlači ljuljačka u dnevnom boravku.

– Detalje za stan kupujem gdje stignem pa je tako najupečatljiviji dio namještaja ljuljačka iz dnevnog boravka, naručena iz Latvije – kaže Valentina i dodaje da nju jednostavno svi vole vidjeti – i pratitelji na njezinu Instagram profilu i prijatelji koji se redovito uvale u nju kada im dolaze u goste.

– Velika je, prostrana i udobna i mogu reći najbolje uložen novac što se namještaja tiče – kaže i dodaje kako ova ljuljačka nije jedina u stanu. Još jedna, manja, nalazi se u dječjoj sobi.

– Ona je jedan od mnogih ručno rađenih proizvoda koje smo s guštom udomili i ne trebam ni reći koliko je voli moj malac, a i svi njegovi prijatelji – zaključuje Valentina.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije