Svijet interijera

Vodimo vas u dom u koji ćete se odmah poželjeti - preseliti!

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/12
20.03.2018.
u 08:55

Funkcionalnost prostora vlasnicima je bila prioritet u baš svakoj prostoriji u kući

Postoje neki interijeri u koje se zaljubite na prvu. Oni u koje biste se bez razmišljanja, sutra, preselili. E, pa upravo je takav interijer u koji vas danas vodimo - kuća zagrebačke obitelji u kojoj svaki detalj ima svoju priču, svoje mjesto, a iako je riječ o velikom prostoru, sve djeluje kao skladna cjelina.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Sama kuća građena je prije šest godina, prostire se na 520 četvornih metara razdijeljenih u tri etaže.
Na prvoj etaži, koja je srce doma ove obitelji, smješten je prostrani dnevni boravak s vrtom, kuhinja te izlaz u veliki vrt i u garažu. Na donjoj etaži smještena je radna soba, ali i fitness kutak, odnosno teretana i sauna. Vlasnici su prostor iskoristili i na ovu etažu dodali još i kupaonicu, zahod i vešeraj. Zadnja, treća etaža, rezervirana je za spavaći dio pa su na njoj smještene tri spavaće sobe, dvije kupaonice i prostrana terasa.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

I, iako je sada riječ o sjajno uređenom prostoru, kako kaže vlasnica, dvojbi je pri uređenju bilo puno.
– Posebnost kuće njezina je funkcionalnost i jednostavna komunikacija s obzirom na veličinu prostora jer nema puno zasebnih prostorija – objašnjava vlasnica dodajući kako ju je pri uređenju vodila jedna misao:
– Osnovna ideja bila je što više drvenih površina u kombinaciji s tamnim bojama kako bismo imali jednostavan i elegantan interijer koji odiše toplinom.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

A pri samom uređenju interijera i kupnji namještaja vodili smo se inspiracijom i mid-century modern stilom, a važnu je ulogu odigrala i jedna naslovnica BoConcepta koja nas je nadahnula za neka rješenja u domu – objasnila je.
 Kako je riječ o velikom prostoru u koji su se uselili kad je stvar već bila gotova, velik izazov bio je sam raspored prostorija.
– Najveći izazov bio je razmještaj prostorija: objediniti kuhinju i boravak ili ne? Vešeraj staviti na donju etažu ili u prizemlje?
No, to su, zapravo slatke muke koje i dalje traju jer uređenje u potpunosti neće vjerojatno nikad biti gotovo – zaključuje vlasnica dodajući kako uživa u stalnoj potrazi za rijetkim komadima namještaja iz gore navedenog perioda te u popravljanju grešaka izvedenih pri samoj izgradnji. 
Ako se pak nas pita, posao je u ovoj kući, glede opremanja gotov, a rezultat je – senzacionalan.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Neka rješenja prilično su inovativna, prostorije su optimalne veličine, a za walk in ormar u sklopu glavne spavaće sobe mnogima bi trebao cijeli dan da mu se prestanu diviti. Dječje sobe također su maksimalno funkcionalne, ali im je dominantna nota topline doma. Kuhinja je prostrana, opremljena najsuvremenijim uređajima u skladnim tonovima koji se protežu duž cijele kuće. Da biste odabrali zvijezdu ovog doma, potrebno je uložiti silan trud, no i uz najveće napore izbor je pao na dvije prostorije – dnevni boravak s blagovaonicom i kupaonicu uz glavnu spavaću sobu.

Naime, dnevni boravak djeluje smirujuće i mami na uživanje pred prostranim TV-om, a kupaonica podsjeća na luksuzne domove iz TV serija, s integriranim TV-om u frontama toaletnog ormarića.

Priznali ili ne, originalno i neočekivano rješenje koje olakšava svakodnevni život. Vrt i terasa pak savršeni su za ljetnih dana i vlasnici ističu da najradije slobodno vrijeme provode sa svojim djevojčicama upravo – vani.
Sauna i teretana pak kutak su za fizičku i psihičku higijenu, opremljeni su najsuvremenijim spravama i izvrstan su način da vlasnike, koji su iznimno zaposleni ljudi, održe u formi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije