INSPIRIRAJTE SE

Budite u trendu, odaberite kuhinju u vintage stilu

vintage kuhinja
Foto: Promo fotografije
1/22
05.02.2016.
u 16:00

Nostalgične kuhinje koje su vladale interijerima prije četrdeset i više godina opet su postale popularne. Možete ih naći u trgovinama ili naručiti

Vintage stil već neko je vrijeme u trendu, kako u modnom dizajnu, tako i u interijerima. Detalji i komadi namještaja iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća sve su poželjniji u opremanju današnjih interijera.

Izvlače se stari ormari, fotelje i komode iz podruma i garaža, obilaze se sajmovi rabljenih stvari i antikviteta te raspituje kod prijatelja imaju li retro komade kojih bi se htjeli riješiti. Ponekad su te stare stvari toliko očuvane da nema potrebe za njihovim makeoverom – brušenjem, lakiranjem, bojanjem ili pak tapeciranjem, a ponekad doista trebaju dotjerivanje.

Oni maštovitiji novim detaljima naprave dizajnersku nadogradnju – decoupageom, bojanjem, novim elementima ili prenamjenom...

Foto: Promo fotografije

No, dobra vijest je da detalje i komade za dom u vintage stilu možete nabaviti i u trgovinama namještaja i dizajnerskim dućanima. Mnogi su novi radovi produkt dizajna inspirirani upravo vintageom.

Tako je i sa kuhinjama – da biste imali ormariće, police i radni stol u vintage stilu, ne morate tražiti primjerak star četrdeset i više godina, nego u trgovini potražiti novu, ili pak naručiti kod stolara. Nudimo vam nekoliko prijedloga za inspiraciju!

Foto: Promo fotografije

Mnogi će se vratiti u svoje djetinjstvo gledajući ove fotografije i prisjetiti se kako su ružičasta i svijetloplava bile in boje, kao i 'buckasti' hladnjaci zaobljenih linija. štednjaci s malenim staklom na vratima pećnice, zatim nakošeni viseći elementi ili pak otvorene police nerijetko ukrašenima tekstilom.

Foto: pixabay

Naravno, ne morate kupiti posve novu kuhinju, da bi doveli dašak vintagea u svoj dom - mogu to tek biti poneki uporabni ili ukrasni detalji. Sjetite se samo plastične vage koja se pričvršćivala na zid, zaobljenog tostera, miksera, šarenih tapeta i tkanina na stocima ili pak velikog hladnjaka koje mnogi kombiniraju s modernim kuhinjama. I to posve uspješno!

Foto: pixabay

Kuhinja će tim sitnicama ili nekim uređajem poprimiti sasvim nov i originalan izgled, jer je dobila jake akcente u detaljima koji će svi primijetiti. Usto, vintage stil unosi veselje u interijer i stvara dojam ljupkosti i nostalgije.

Stoga, ne bježite od vintagea i naročito ne od pastelnih tonova - ružičaste i svijetloplave, jer su oni ove godine, prema Pantoneu, hit boje!

Foto: Promo fotografije

>>Kuhinje - najveći dizajnerski izazov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije