zanimljiv koncept

Raskošan moderan dom za četveročlanu obitelj

kuća johannesburg
Foto: freshome.com/David Ross/Barend Roberts
1/18
16.09.2015.
u 08:30

Prekrasna vila u Johannesburgu posve je uklopljena u okoliš i svaka prostorija nudi pogled na vrt i zelenilo

Prekrasna moderna kuća na Kloof Roadu u Johannesburgu, glavnom gradu Južnoafričke Republike rezultat je suradnje uzmeđu arhitektonskog studija Nico van der Meulen i dizajnerskog studija M Square Lifestyle Design.

Vlasnici, mladi bračni par s dvoje djece su htjeli raskošno zdanje koje u potpunosti zadovoljava njihove potrebe a istovremeno da je zanimljivo i suvremeno po svojim arhitektonskim i dizajnerskim rješenjima te da ima zanimljiv koncept u unutrašnjosti, ali i izvana te da oni budu povezani u jednu zajedničku priču.

Foto: freshome.com/David Ross/Barend Roberts

Uređenje okoliša prati uređenje eksterijera, a povezanost se očituje i kroz velike otvore koje ima svaka prostorija te tako nudi mogućnost uživanja u prekrasnom pogledu na travnjak i vrt.

Arhitekt Werner van der Meulen umjesto klasične fasade koristio je čelik kojim je obložio konstrukciju kuće, omotavajući je u kombinaciju uglatih i zaobljenih, napuhanih oblika dajući joj tako dinamiku i volumen. Unutrašnjost svojim odabirom drveta prati smeđu metalnu fasadu, pa se na prvi pogled može činiti da je riječ o istome materijalu.

Djelomično se čelik koristio i u interijeru i to kao stropne grede, što čini zanimljiv spoj sa betonskim elementima podnim oblogama od bijelo-sivoga mramora.

Foto: freshome.com/David Ross/Barend Roberts

Osobitost kuće u Johannesburgu je i složeni koncept rasporeda prostorija: open space dnevne zone koja se prostire na 100 četvornih metara koju usto krase visoki stropovi i dizajnerski namještaj tamnih tonova smeđe, crne i sive.

Prizemlje je još rezervirano za četiri spavaće sobe i njima pripadajuće kupaonice – dvije sobe su dječje, jedna roditeljska i jedna gostinjska, dok se na katu nalazi jednosobni apartman, velika igraonica za djecu, radna soba i tzv. soba za druženje.

Foto: freshome.com/David Ross/Barend Roberts

Igraonica i soba za druženje imaju pogled na dnevnu zonu u prizemlju te su tako ta dva prostora povezana, što je praktično roditeljima da mogu ostvariti komunikaciju s djecom dok su u igraonici te znati što se događa.

Kuća je usto primjer održive gradnje koja ima ugrađeno podno grijanje koje funkcionira na sistemu zagrijavanja vode te solarne ploče na krovu koje koriste sunčevu energiju za zagrijavanje cijelog prostora.

>>Luksuzno kameno zdanje inspirirano toskanskim vilama

Komentara 4

PU
pulizg
10:39 16.09.2015.

cijena???????

DU
Deleted user
20:07 16.09.2015.

Sterilno, bez tragova življenja, kuća možda moderna, ali bez duše i ne bih je poželjela ni u snu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije