bez granica

Veliki uspjeh domaće dizajnerice, originalnim tapetama i posterima osvaja svijet

Privatni album
03.09.2022.
u 06:28

O dizajnu i genijalnim tapetama domaće dizajnerice Martine Banožić već smo pisali, a njezin proboj na inozemno tržište prilika je da otkrijemo brojne novitete koje priprema...

O dizajnu i genijalnim tapetama domaće dizajnerice Martine Banožić već smo pisali, a njezin proboj na inozemno tržište prilika je da otkrijemo brojne novitete koje priprema...

Foto: Privatni album

Kako je došlo do suradnje na međunarodnom tržištu?

Prilike za suradnju otvorile su se ranije ove godine, stupili smo u kontakt putem Instagrama i e-mailova i počeli dogovarati detalje. Svidjelo im se što radimo i ponudili su nam zastupanje kroz svoje showroomove u kojima se nalaze neki od vodećih svjetskih brendova kao što su Wall and Deco, Glamore itd. Nakon telefonskog razgovora uslijedili su dogovori oko prezentacije materijala i ideje kako najbolje prezentirati proizvod. Svaki zastupnik ima drugačiji asortiman i izložbeni prostor, a time i tržište. U Americi su tako odabrali nekoliko murala, dok su se u Australiji fokusirali na tekstil pa se tamo već nalazi naša kolekcija tekstila, a trenutačno radimo na uzorcima tapeta. Jedan od vodećih showroomova na Tajlandu ima naše uzorke od početka srpnja i već su počeli pristizati upiti.

Foto: Privatni album

Kakva su očekivanja?

Nadamo se uspješnoj suradnji, a ovo je super prilika da se ispita strano tržište i način rada "preko bare". Zasad smo naišli samo na riječi hvale i odobravanja od suradnika, ali sad slijedi najizazovniji dio – zadovoljiti krajnjeg korisnika.

Foto: Privatni album

Što sve novo pripremate?

Trenutačno polako privodimo kraju opremanje showrooma, paralelno radimo na kolekciji dječjih tapeta od kojih se neke već mogu vidjeti i naručiti na web-stranici. U planu je svakako razvijanje suradnji na domaćem tržištu, kako s novim tako i sa stalnim suradnicima. Naravno, tu su uvijek tekući projekti na koje se treba fokusirati. Na jesen nas čekaju pregovori s novim zastupnicima u Španjolskoj i Italiji. Svaki mjesec izbacimo nekoliko novih dezena tako da se sprema jedna manja kolekcija od pet tapeta koja će biti u limitiranom izdanju.

Foto: Privatni album

Koji su trendovi koji će dominirati u godinama pred nama kada govorimo o tapetama?

Teško je govoriti o trendovima tako daleko jer se oni brzo mijenjaju. Jako su popularni motivi od klasičnih murala, kao što su landscape, botanika i tropski motivi. To je prisutno otkad je tapeta na zidu, ali sve su popularniji i geometrijski i apstraktni motivi. Ali neovisno o motivima, primjećujem sve veći interes na tržištu za male neovisne brendove koje sam prije spomenula. Svaki od njih izdvaja se karakterističnim stilom i manjim brojem dezena.

Foto: Privatni album

Stoje uz bok s vodećim brendovima u smislu zastupanja, njihovi radovi krase razne privatne i komercijalne interijere diljem svijeta, a nerijetko se nalaze u stručnim časopisima poput Voguea, Elle Decora... To je dokaz da se upornim radom i njegovanjem svoga stila i autentičnim pristupom može probiti na scenu. Njima nije bitno što iza toga stoji najčešće jedna osoba, već kreativnost i svjež pristup koji ih odvaja od već etabliranih brendova koji imaju po 1000 motiva u kolekcijama. Veliki je vjetar u leđa što industrija želi raditi s mladim dizajnerima i otvara vrata nekim novim nadama bez obzira na lokaciju.

Foto: Privatni album

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije