moderan dom

Veliki makeover zagrebačkog stana, 75 kvadrata nikad nije izgledalo ovako dobro!

stan špansko
Foto: Studio Gle fotka
1/25
30.01.2024.
u 10:25

Mladi par poželio je prozračniji, topliji i ugodniji prostor s kvalitetnim komadima namještaja i detalja pa su stan temeljito preuredili

Stan od 75 m2 u zagrebačkom naselju Špansko, star manje od jednog desetljeća, doživio je temeljit makeover dnevne zone i kupaonice iako to, s obzirom na zatečeno stanje, nije bilo nužno. No kako se podne obloge od laminata kao ni njihova boja nisu sviđale vlasnicima, kao i izgled i oprema kupaonice, a usto nisu bili zadovoljni postojećim prostornim rješenjem dnevne zone, odlučili su se na kompletnu adaptaciju.

 

Spavaće sobe doživjele su neznatne promjene: nove boje zidova i nove podne obloge, ali još uvijek čekaju na stilski finiš. Kako je imala odriješene ruke u projektnom planu, ali i opremanju doma, dizajnerica interijera Bosiljka Antolković iz 'M2 IDEJA' studija uredila ga je prema svojim zamislima konzultirajući se o svemu s vlasnicima.

Dizajnerica nam je posvjedočila kako je staro izdanje stana, iako je bio uređen, teško povezati sa sadašnjim, ponajviše zbog stila, ali i prostornih preinaka koje su nastale adaptacijom.

Foto: Studio Gle fotka

Sjajno doziranje sive i plave

– Izbor namještaja, podova i boja bio je posve drugačiji u starom stanu, a i malena kuhinja bila je odvojena zidom od boravka u kojem su se nalazile garniture za sjedenje i blagovanje – objašnjava dizajnerica, dodajući kako je želja vlasnika, osim modernog, ali nenametljivog i toplog prostora u kojem će se osjećati ugodno, bila i ta da se poveže dnevna zona u jedinstven prostor.

Ovim otvaranjem prostora, koje je pratilo i prilagođavanje instalacija, interijer izgleda znatno veći nego prije, a kuhinja ima također više kvadrata potrebnih za sve sadržaje. Kako bi se stvorio dojam da je taj prostor još veći, korišten je medijapan bijele boje s dodacima svijetle prirodne boje drva.

Foto: Studio Gle fotka

Za podne obloge odabran je svijetli hrast presvučen mat lakom, u skladu s novim tendencijama u uređenju interijera. Novim konceptom prostor je postao prozračniji, a plave i sive nijanse daju mu smirenost, ali i toplinu, iako je riječ o bojama iz hladnog spektra. Tajna se krije u dobrom doziranju ostalih nijansi, upotrebi svijetlog drveta i prirodnih materijala (primjerice, vuneni tepih) te bogatoj rasvjeti.

– Rasvjeti je dana velika pozornost te smo uz osnovnu koristili i ambijentalnu. Tako je prostor dodatno rasvijetljen te je dobio na željenoj toplini – ističe dizajnerica. Kako je to budžet dopuštao, stan je opremila vrijednim i atraktivnim komadima namještaja te kvalitetnim materijalima.

Foto: Studio Gle fotka

Talijanski namještaj

Kuhinja uz pripadajući šank je naručena te je rađena od medijapana i kvalitetnog iverala, kao i police u boravku. Namještaj je pak uglavnom talijanskih proizvođača. Raskošna kutna garnitura za sjedenje stigla je iz Natuzzija, klub-stolić, blagovaonički stol i stolci iz Caligarisa, kao i barski stolci u kuhinji. Zavjese u elegantnoj smeđe-bijeloj kombinaciji rađene su po mjeri, kao i kupaonički namještaj.

– Vlasnicima su se sviđale postojeće keramičke pločice te smo kupaonicu renovirali dodajući nove elemente – ogledalo, umivaonik i ormarić ispod njega te smo zatvorili bojler i perilicu u bijeli medijapan – zaključuje dizajnerica.

Foto: Studio Gle fotka

stan špansko
1/9

Komentara 1

AL
Aleksis35
23:37 31.01.2024.

Ovaj dizajn je totalno ne praktican, i nema privatnosti cim se vrata otvore sve je tu odmah svi da vide. Pogotovu je ne praktican ako je u Zagrebu, kad padne snijeg odmah se unosi sa vrata u kuhinju i na sofe, snijeg i sol sa posipanih ulica. Uzasan je dizajn i ne pracktican! Gdje se cipele i pogotovu cizme stave kad se udje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije