besprijekoran stil

Uredite dom u talijanskom stilu, kuhinja mora biti u prvom planu

talijanski stil
Promo fotografija
11.11.2022.
u 13:29

Slobodno se možete poigrati kombinacijom modernog i tradicionalnog stila te tako svoj dom učiniti originalnim i jedinstvenim

Kada kažemo Italija, odmah pomislimo na fino vino, pizzu, umjetnost, modu i profinjeni stil. No, uza sve nabrojeno, nas zanima ponajprije talijanski stil uređenja interijera. Talijanski stil u interijeru temelji se na udobnosti i funkcionalnosti te služi obiteljskim druženjima.

Foto: Promo fotografija

Poznato je da su Talijani izrazito društveni pa tako i njihov način uređenja (slobodan, otvoren, pristupačan) omogućuje gostima da se osjećaju kao članovi obitelji. Ako ste i vi ljubitelj talijanskog stila te u svom domu želite dašak Italije, prostor obogatite bojama, dekorativnim tkaninama, kamenom, kovanim željezom, stupovima, antikvitetima i umjetninama.

Zidovi su u domovima Talijana uglavnom obojeni u bež ili žutu boju, a najčešće su premazani specijalnim dekorativnim premazima s posebnom obradom brušenja. Nije nužno držati se samo tradicionalnog stila kako biste postigli talijanski štih u interijeru. Slobodno se možete poigrati kombinacijom modernog i tradicionalnog stila te tako svoj dom učiniti originalnim i jedinstvenim. Samo jednim efektnim detaljem u prostoru kao što je lampa, neuobičajena fotelja ili pak originalno dizajnirana komoda postići ćete da prostor zablista jedinstvenim šarmom. Talijani su vrsni znalci kada je u pitanju kombiniranje različitih stilova, ali su i inovativni u izradi materijala za uređenje.

Foto: Promo fotografija

Posebno su vješti majstori za izradu novog namještaja koji izgleda antikno, ali i drugih elemenata za opremanje interijera. Oni koji su više skloni modernom stilu uređenja, a željeli bi unijeti i talijansku notu, slobodno neka koristite namještaj i elemente od prirodnih materijala kao što su lakirano drvo, staklo, koža i metal te ih "začine" elegantnim dekorima fine teksture. Spomenimo još i talijanske kuhinje koje su svojom elegancijom i profinjenim dizajnom osvojile svijet. U Italiji postoji velik broj proizvođača kuhinja koji svoje proizvode izvoze širom svijeta pa tako i kod nas. Imati kvalitetnu talijansku kuhinju u svome domu velika je prednost s obzirom na to da će ona zadovoljiti i svojom funkcionalnošću i estetskim kriterijima.

talijanski stil
1/19

Kada je posrijedi rasvjeta u talijanskom stilu, uređenja interijera nezaobilazne su visilice, bile one modernog ili pak klasičnog dizajna. Nemojmo zaboraviti da su Talijani poznati i po izvrsnoj keramici pa u njihovim interijerima često vidimo podove obložene terakotom. Osim toga, kvalitetni kreveti i udobne sofe njihov su zaštitni znak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije