Mala škola uređenja

Ukrasni detalji koji će vašem domu udahnuti blagdansku čaroliju

dekor
Foto: Arhiva
04.12.2016.
u 07:30

Dekoracije iz prirode sjajno će se uklopiti u svečano uređen dom

Vjerujem da se i vi tako osjećate. Stoga bih se željela u ovo predbožićno vrijeme pozabaviti temama blagdanskog dekoriranja doma. Za početak, dat ću vam neke savjete kako možete ukrasiti vaše prozore koji će mamiti poglede i uzdahe susjeda i prolaznika izvana, a ujedno ćete i vi sami uživati u predivnom ugođaju koji ste stvorili u domu.

Foto: Arhiva

Nestvaran ugođaj

Prije samog dekoriranja prozora razmaknite zavjese i oslobodite prozor. Iako će biti razmaknute, za što bolji blagdanski ugođaj potrudite se nabaviti zavjese s odgovarajućim božićnim uzorcima i bojama. Ako ste sretnik te imate široke prozorske klupice, one mogu biti idealno mjesto za dekoriranje. Na njih stavite minijaturne borove ili neke druge zimzelene biljke. Pažljivo odaberite posudice u koje ćete ih smjestiti i pri tome imajte na umu da se one trebaju koloritno i stilski uklopiti uz sve ostale dekoracije u domu.

Foto: Arhiva

Osim biljaka, na prozorske klupice možete postaviti različite figurice, svijećnjake i svijeće. Prigodna stolna lampa svakako će dobro doći na prozoru, ako se za nju nađe mjesta. Lampe na prozorima stvaraju poseban efekt topline doma i za sve one koji će pogledati u vaše prozore izvana. Skandinavci u velikoj mjeri prakticiraju postavljanje lampica na prozore, i to ne samo za vrijeme adventa. Gotovo je nestvaran ugođaj i prava bajka u adventsko vrijeme prošetati se ulicama i razgledavati maštovito uređene i osvijetljene prozore Skandinavaca.

Foto: Arhiva

Posebno su efektne svjetleće zvijezde koje se u zadnje vrijeme, od dolaska Ikee, mogu naći i kod nas. Stoga predlažem, potrudite se osvijetliti prozore na jedan od načina koji će vam se svidjeti i koji će odgovarati tipu prozora koji imate. Možda vaši prozori nemaju klupicu i mjesto za dekoriranje, ali ih zato možete ukrasiti visećim ukrasima i različitim izvedbama božićnih lampica.

Foto: Arhiva

A kakav bi to advent bio bez vijenaca? Stoga, potrudite se postaviti vjenčiće na svoje prozore i vrata. Vijenci mogu biti umjetni ili od prirodnih zelenih grančica. Možete ih napraviti i ukrasiti sami. Mnoštvo ideja za izradu vjenčića pogledajte na internetu.

Foto: Arhiva

Uključite i djecu

Zanimljive viseće dekoracije na prozorima možete napraviti i od ukrasnih kuglica za bor. Efektni ukrasi za prozor mogu biti i pahuljice od kartona koje možete izraditi sa svojim klincima. Upotrijebite i dobri stari snježni sprej za dekoriranje kojim na prozorima možete raditi motive kakve želite. Ovo je posebna radost za djecu, stoga ih uključite u aktivnosti i uživajte zajedno s njima u bajci koju nudi advent.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije