LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Istarska vila od 300 m2 s pogledom od kojeg zastaje dah

Kuća za odmor plijeni divno uređenom unutrašnjošću, ali i eksterijerom, okruženim starom borovom šumom, s pogledom na more
07. siječnja 2020. u 06:44 2 komentara 12800 prikaza
kuća
Foto: Rajan Milošević/Level52’
Pogledajte galeriju 1/10

Usko građevinsko zemljište, želja vlasnika da kuća istodobno pruži dozu privatnosti i otvorenost vizurama te da objekt funkcionira i kao obiteljska i kao kuća za odmor bile su zadatosti koje su postavljene Lini Stepančić i Deanu Petehu, arhitektima iz Indigo arhitektonskog studija u Puli.

Život na otvorenom
Kuća je smještena u Premanturi, najjužnijem naselju istarskog poluotoka, uz sam rub zaštićenog krajolika uvijek iznenađujućeg Kamenjaka.

kuća | Autor : Rajan Milošević/Level52’ Foto: Rajan Milošević/Level52’
– Razina prizemlja izložena je pogledu sa susjednih građevina i pristupne ceste, a s viših razina otvaraju se slikovite vizure prema južnim kvarnerskim otocima na istoku te otvorenom moru na zapadu – kaže Dean Peteh dodajući kako je usko građevinsko zemljište nametalo užu i visoku kuću koja je pružila netipično rješenje problema slaganjem prostora po vertikali. Najteži problemi lokacije formirali su rješenje razvoja obiteljske kuće.

kuća | Autor : Rajan Milošević/Level52’ Foto: Rajan Milošević/Level52’

U prizemlju su smještene tehničke i servisne prostorije te zajedničke prostorije za druženje na otvorenom i zatvorenom.
Istaknuti volumen prvog kata pruža zaštitu terasi prizemlja s ljetnom kuhinjom i dubokim prostorom za blagovanje na otvorenom – ističe Peteh. Prostori za druženje u prizemlju orijentirani su prema južnoj strani zemljišta, gdje je u uređenom vrtu smješten prostrani bazen.

kuća | Autor : Rajan Milošević/Level52’ Foto: Rajan Milošević/Level52’

Na prvom katu nalaze se tri spavaće sobe sa zasebnim kupaonicama. Pogled završava u borovoj šumi i na pučini. Na drugom katu nalazi se glavna spavaća soba sa svojom kupaonicom i dnevni prostor zaštićene privatnosti. Odatle se pruža neometan pogled u širini od 270 stupnjeva.

Elegancija prostora
Cijela je kuća opremljena pomno biranim kvalitetnim namještajem jednostavnih linija. U interijeru prevladavaju neutralni tonovi, a živahnost prostoru daju različiti detalji, uglavnom u plavičasto-zelenim nijansama. Na podu većeg dijela interijera je parket koji prostoru daje toplinu, zajedno s mekanim sagovima postavljenim u sobama. Na opuštanje poziva i udobna kutna garnitura dnevnog boravka.

kuća | Autor : Rajan Milošević/Level52’ Foto: Rajan Milošević/Level52’

Oko bazena je napravljeno sunčalište koje se nastavlja na pomno uređen travnjak. Zbog velikih staklenih ploha kuća jednako atraktivno izgleda i noću. Postavljena rasvjeta, ambijentalna i središnja, u prostoru stvara uvijek neke druge i zanimljive prizore. Transparentnost prostoru daje i staklena ograda, estetski dobro osmišljen element eksterijera kuće.

>> U gradskim vrtovima hranu proizvodi već 800 milijuna ljudi

  • Matrix5:

    S obzirom na novogradnju kao i inače susjedi su preblizu i cijeli koncept luksuza pada u vodu