sajam namještaja

U srijedu kreće Ambienta, a vrhunac će biti subotnja aukcija

42. ambienta
Goran Jakuš/Pixsell
12.10.2020.
u 13:38

U sklopu Ambiente održat će se i drugi po redu ART FAIR, umjetnički sajam pod vodstvom Ante Potočnjaka. U paviljonu 8, svoja umjetnička djela predstavit će slikari, kipari i fotografi

AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se od 14. do 18. listopada, dok će se u istom tjednu, od 14. do 17. listopada predstaviti izlagači međunarodnih sajmova alatnih strojeva i alata te zavarivanja i antikorozivne zaštite, BIAM&ZAVARIVANJE, a koji zbog epidemije Covid-19 nisu mogli biti realizirani u travnju ove godine.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Unatoč otežanim uvjetima poslovanja i ograničene mobilnosti prouzrokovanim Covid-19, poslovna aktivnost i interes tržišta za izlaganjem je kontinuirana. U cilju nastavka održivog sajamskog poslovanja u ovom terminu predstavljamo tematski komplementarne projekte uz cjelovito zadovoljenje uvjeta i preporuka o javnim okupljanjima te socijalnoj distanci.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

U tri paviljona i više od 5200 četvornih metara izložbenog prostora svoje proizvode i usluge prezentirat će 76 izlagača iz 17 zemalja. Suorganizator Ambiente je Grad Zagreb.

AMBIENTA

Predstavit će se izlagači sa svim vrstama namještaja za stanovanje, kuhinjama i kupaonskim namještajem, uredskim namještajem, proizvodima i opremom za unutarnje uređenje (rasvjeta zavjese, parketi i dr.) te HORECA – program i namještaj za opremanje hotela i apartmana.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Izdvajamo kolektivni nastup tvrtki članica Drvnog klastera Hercegovine te tvrtki Arboline, Drvona i Interijeri Sabljo. Na Ambienti će se predstaviti i MS&Wood, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih proizvođača dizajnerskog namještaja, a predstavit će se sa svoje dvije kultne kolekcije "Primum" i "Elle", koje su predvodnici inovativnog i sofisticiranog dizajnerskog namještaja.

STRUČNO POPRATNA DOGAĐANJA

Od zanimljivosti izdvajamo MIKS, međunarodnu izložbu keramike i stakla; Izložbu radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, Izložba radova studenata i profesora arhitektonskog fakulteta - Odsjek studija dizajna, Izložba radova studenata i profesora šumarskog fakulteta te Izložba prototipova prvonagrađenih učeničkih radova u okviru natječaja “Osmisli svoj idealan radni kutak”. Za vrijeme Ambiente dodijelit će se i nagrada za najbolji rad iz navedenog nagradnog natječaja.

ART FAIR

U sklopu Ambiente održat će se i drugi po redu ART FAIR, umjetnički sajam pod vodstvom Ante Potočnjaka. U paviljonu 8, svoja umjetnička djela predstavit će slikari, kipari i fotografi. Osmišljen je i svakodnevni umjetnički program pod nazivom Ex Tempore Zona, a i ove godine sve zainteresirane posjetitelje očekuje predaukcijska izložba umjetnina te aukcija aukcijske kuće Kontura.

Aukcija će se održati u subotu, 17. listopada u 12,00 sati, a bit će ponuđeno 70 umjetnina sljedećih umjetnika: Menci Clement Crnčić, Slava Raškaj, Oskar Herman, Jerolim Miše, Ljudevit Šestić, Mihovil Krušlin, Oton Postružnik, Frano Šimunović, Oton Gliha, Bruno Bulić, Vilim Svečnjak, Miljenko Stančić, Ivan Lovrenčić, Jure Labaš, Edo Murtić, Zlatko Prica, Nikola Reiser, Ferdinand Kulmer, Marijan Jevšovar, Ivan Mirković, Fedor Malančec, Josip Botteri Dini, Đuro Seder, Ivica Šiško, Dubravka Babić, Vasilije Josip Jordan, Đuro Pulitika, Mladen Veža, Božidar Kopić, Antun Branko Švaljek, Ivica Propadalo, Nina Lasta, Vesna Sokolić, Tihomir Lončar, Vladimir Meglić, Zlatan Vrkljan, Munir Vejzović, Željko Lapuh.

Posljednji dan Art Faira održat će se dodjela nagrada „EX TEMPORE“ najboljim izlagačima na Art Fairu.

BIAM&ZAVARIVANJE

Sajmovi Biam&Zavarivanje orijentirani su na primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti.

Tvrtka Aparatura na sajmu će se predstaviti s WITT-Gasetechnik koji je proizvođač čitavog niza opreme za sigurnost i kontrolu plina. Proizvodi uključuju mješače plinova, analizatore plinova i sustave za mjerenje, kao i sustave za otkrivanje propusnosti pakiranja koji udovoljavaju najvišim zahtjevima kvalitete.

Tvrtka OBAD Tools izlažu glodala od tvrdog metala vlastite marke proizvedena u Njemačkoj te standardne alate i držače za tokarenje, odrezivanje i bušenje od partnera Totime iz Japana. U suradnji s partnerom iz Njemačke predstavit će prihvate alata za glodanje i tokarenje.

42. ambienta
1/11

Ekskluzivno na sajmu, tvrtka Worcon svim će izlagačima koji prodaju industrijsku opremu ustupiti besplatno korištenje Worcon Marketplace-a i B2B platforme u trajanju od 6 mjeseci kako bi olakšali međusobno povezivanje tvrtki i proširili postojeća prodajna tržišta izlagača na sajmu.

DIGITALNA KOMORA

Hrvatska gospodarska komora na svom izložbenom prostoru u sklopu sajmova Biam&Zavarivanje predstavit će novu uslugu – Digitalnu komoru. Riječ je o informacijsko-komunikacijskoj platformi koja implementira sedam e usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija), a namijenjena je članicama HGK, javnoj upravi i građanima koji u svega par klikova i u svakom trenutku žele doći do potrebnih informacija. Za vrijeme sajma svi zainteresirani posjetitelji i kupci moći će se povezivati sa tvrtkama iz branše pomoću digitalne komore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije