LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

U nekoliko koraka do božićne čarolije na dizajnerski način

Dizajnerica interijera Ankica Juričević pretvorila je svoj dom u svečanu božićnu oazu, a najviše je pažnje posvetila blagovaonskom stolu u zlatnoj i tamnocrvenoj boji koji odiše tradicijom
25. studenoga 2018. u 08:00 1 komentara 2617 prikaza
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Ako ste već pomalo nestrpljivi od iščekivanja dana kad ćete domu odjenuti božićno ruho, dobro je znati da nikada nije prerano. A dokaz tome je ovaj bajkovito uređen prostor koji već odiše blagdanskom toplinom i čarolijom. Riječ je o domu dizajnerice interijera Ankice Juričević koja priznaje da je Božić idealno vrijeme kada dekoracijama može izraziti svoju kreativnost.

 | Autor : Danijel Berković/PIXSELL Foto: Danijel Berković/PIXSELL

– Svake godine napravim nešto drukčije dekoracije. Ovaj sam se put odlučila za tamnije nijanse kuglica na boru u kombinaciji sa zlatnim detaljima jer sam željela sve uklopiti u jednu cjelinu s ostalim elementima u domu – kaže nam Ankica koja ovaj stil božićnog uređenja opisuje kao neprolaznu klasiku.

 | Autor : Danijel Berković/PIXSELL Foto: Danijel Berković/PIXSELL

Na velikom ogledalu koje dominira prostorom postavljen je vijenac s kariranom mašnom koja se slaže sa stolnjakom na blagovaonskom stolu gdje je postavljena i predivna prirodna božikovina kupljena na Dolcu.

– Imala sam sreću da je dosta bogata crvenim bobicama pa djeluje gotovo kao da je umjetna. Uz to sam postavila svijeće sa zlatnim svijećnjacima te nekoliko zlatnih kuglica u mat varijanti. Bez puno pretjerivanja s ukrasima postigla sam jednu lijepu, elegantnu i jednostavnu dekoraciju stola. Svijećama sam upotpunila svečani ugođaj u prostoru i mislim da ih u blagdanskom dekoriranju nikada ne može biti previše – objašnjava dizajnerica.

 | Autor : Danijel Berković/PIXSELL Foto: Danijel Berković/PIXSELL

Karirani svečani stolnjak na stolu nabavljen je u Ikei, a pokazao se odličnim izborom za cjelokupnu priču u koju su se sjajno uklopili i zlatni podlošci ispod običnih bijelih tanjura.

 | Autor : Danijel Berković/PIXSELL Foto: Danijel Berković/PIXSELL

– Umetnula sam i bijele ubruse sa zlatnim papirnatim salvetama i grančicom božikovine. Pribor za jelo također je zlatan, a velike elegantne čaše za vino upotpunile su vizualni dojam na stolu – priča nam Ankica koja je pažnju posvetila i ostatku namještaja.

 | Autor : Danijel Berković/ PIXSELL Foto: Danijel Berković/ PIXSELL

– Na bijeloj vitrini postavila sam samo običnu zelenu girlandu sa zlatnim zvjezdicama, zlatni svijećnjak na sredini i dvije lanterne s velikim svijećama sa strane koje su stvorile simetriju. Poneka svjetleća zvijezda uvijek dobro dođe u prostoru, kao i ambijentalna rasvjeta.

No što je Božić bez darova i drvca? U ovom se interijeru nalaze čak tri drvca - jedno veće i dva manja, dok su darovi umotani u papir koji odgovara cijelom interijeru.

  • LisaElam:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti-------->>>>>>>> www.WebJob33.Com