LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

IKEA daruje 100 kuna za stari namještaj, čak i ako je oštećen

U jednom zahtjevu možeš donirati do deset predmeta, a funkcionalni komplet namještaja kakvi su stol i stolice ili pak kuhinja, smatraju se jednim predmetom
16. listopada 2019. u 08:56 0 komentara 3537 prikaza
Foto: GettyImages

Novom akcijom IKEA Hrvatska stari namještaj ili uređaj možete donirati, reciklirati ili odložiti. IKEA Hrvatska zauzvrat će Vam dati vaučer u iznosu od 100 kn, neovisno o vrijednosti donacije, stoji na stranici IKEA. 

Donirati, reciklirati ili odložiti možete sve vrste namještaja ili uređaja bez obzira radi li ili je pokvaren, oštećen ili je jednostavno višak.

ikea | Autor :

Na stranici se navodi i kako svaka donacija treba biti razumna pa bi se primjerice, trebao donirati komplet stolica, a ne samo jedna stolica, a manji se predmeti mogu dodati većoj donaciji bez prethodnog navoda u zahtjevu. 

Donaciju je jednostavno obaviti na stranici IKEA, a sama prijava uključuje nekoliko pomno opisanih koraka.

Korak prvi u doniranju, prijava je predmeta, a ona se odvija učitavanjem slike istoga. Maksimalna veličina svake slike jest 4 MB, a učitati se može i do deset slika za svaki predmet. Pritom bi se trebalo voditi računa o tome vidi li se jasno stanje predmeta, a dodati bi se trebalo i nekoliko napomena o oštećenjima.

ikea nove stvari | Autor : PROMO Foto: PROMO

Odluku o donaciji donijet će IKEA tim te će vam poslati povratnu informaciju. No pritom je važno istaknuti i kako se ne mogu reciklirati svi materijali i najčešće ih je potrebno odvojiti od samog proizvoda. Temeljem toga, NVO bi mogao zatražiti naknadu troškova za pokrivanje rukovanja i prijevoza, a ukoliko je riječ o potpunom odvajanju namještaja za otpad, NVO bi također mogao zatražiti određeni novčani doprinos za pokrivanje troškova prijevoza i korištenje odlagališta.

Nakon što IKEA potvrdi prijedlog, nevladina organizacija i vi dogovarate uvjete prikupljanja odnosno datum i vrijeme. To je moguće učiniti telefonskim putem ili e-mailom.

Finaliziranom donacijom zaposlenik tvrtke IKEA obavijestit će dostupnošću vaučera te će objasniti kako se on može upotrijebiti, ovisno o lokaciji. Vaučer se u Zagrebu može iskoristiti za kupovinu u trgovini, u roku od 365 dana, a u Rijeci za internetsku kupovinu, u roku od 90 dana.

U nekim slučajevima IKEA možda neće prihvati zahtjev i to se primjerice može dogoditi ako je donacija premala. One prihvaćene pak, bit će stavljene na prodaju u prostorima nevladine organizacije.

start up Modularne kuće kakve još niste vidjeli - jednostavno senzacionalne!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.