start up

Modularne kuće kakve još niste vidjeli - jednostavno senzacionalne!

Foto: KOTO
1/6
15.10.2019.
u 06:07

Čiste linije, neutralne boje i prirodno svjetlo karakteristike su modularnih kuća u nordijskom stilu Koto startupa. Nastale su iz nastojanja ponovnog povezivanja čovjeka i prirode, a veliki prozori duž zidova prva su stanica za postizanje upravo toga

Ponovno povezivanje prirode i čovjeka okosnica je novih jednosobnih do četverosobnih modularnih kuća Koto startupa. Dizajnirane su u nordijskom stilu i trajat će vječno, tvrde iz Koto-a za dezeen.com. 

Svaka je modularna kuća dizajnirana s dijagonalnim krovom, ujedno i pečatom samog startupa, a njegov dizajn u klin stilu, tvrdi Johnathan Little, jedan od osnivača Koto startupa, moderan je detalj na tradicionalno dizajniranim kućama.

Foto: KOTO

Ovako dizajnirane kabine odlične su za održavanje nordijskog stila života temeljenom na uravnoteženosti poslovnog i privatnog te na vremenu potrebnom za san i odmor, tvrde iz Koto-a. 

Taj se stil života očituje i u unutrašnjosti kabina čiji zidovi s ugradbenim prostorom za skladištenje ostavljaju dovoljno podnog prostora zbog kojeg prostor djeluje čišće. S druge strane, kabine su dizajnirane s velikim prozorima koji se protežu čitavim zidom, ali i s nekoliko manjih prozora koji samu kabinu ispunjavaju prirodnom svjetlosti, a čovjeka čine dijelom prirode.

Foto: KOTO
Prostor je maksimalno iskorišten i sklopivim krevetom koji uz zidove s ugradbenim prostorom za skladištenje, pospješuju čist dizajn skandinavskog stila. 

Dakako, u skladu s tim, korišten je i drugi namještaj u neutralnim bojama, a svaka kabina dolazi s peći na drva u tamnoj nijansi.

Kontrast neutralnom interijeru dizajn je kupaonice u crnoj boji, a dodati se može i sauna u istoj boji. 

Foto: KOTO
Dodatak saune ili tuša, način je koji će, tvrde iz Koto-a, čitavom iskustvu života u kabini dati dašak spa tretmana

Kabine se mogu postaviti na sve vrste terena, a omogućuju i jednostavnu selidbu, čak i nekoliko godina nakon postavljanja. Naposljetku, same kuće omogućuju brojne kombinacije kojima će se postići prostor različitih dimenzija pogodan za dom, ured ili hotel.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije